Napisano 30 Październik 200519 l Otóż mam problem - czy Maxwell obsługuje Material editora a ja mam jakąś "padniętą" wersję? Jak go wybieram jako rendereda to okienka w ME robią się czarne - najgorsze jednak jest to, że nawet jak dam Scanlina do ME to jeśli wybiorę któryś z materiałów Maxwell'a to okienko i tak robi się czare - czy to cudo ma JAKIKOLWIEK podgląd materiałów?? Jako pugin do maxa mam tylko jeden plik "maxwell.dlr". Podejżanie mało (w wersji dla np. dla Mayi jest 28 (różne: *.mel,*.mll i *.xpm)... Wy ile macie? I drugie pytanie - czy maxwell w ogóle obsługuje standartowe materiały max'a czy cała scena musi składać się tylko z Maxwellowych materiałów??
Napisano 30 Październik 200519 l Maxwell nie obsługuje standardowych materiałów. Masz do dyspozycji tylko (?) te maxwellowskie - są one jednak w pełni wystarczające. Material editor rzeczywiście nie współpracuje z maxwellem. Prawdopodobnie podgląd materiałów będzie dopiero w finalnej wersji. Ten plik w pełni wystarczy - nie jest za mało :)
Napisano 30 Październik 200519 l Autor No to sucks. Pół biedy jeśli chodzi o standartowe materiały - ale czekać na trace 3 godziny tylko po to rzeby swierdzić, że współczynnik pochłaniania za duży :-( Wiem, wiem ... co to jest 3 godziny :-). Że materiały są wystarczające to wiem (jestem fizykiem nomen omen) ale jednak nie ma to jak spora biblioteczka "gotowców" :-) Chyba wrucę do finalRendera. Nowy Brazil też daje w tyłek a material editorem. Ale choć "coś" widać - czy szkło czy metal przynajmniej..... no i obsługuje standartowe materiły. Czekam na finalną wersję Maxwell'a - wygląda naprawdę super....
Napisano 30 Październik 200519 l Milo spotkac swojego bylego nauczyciela ze szkoly na tym forum:D sory za OffTopa, ale nie moglem sie powstrzymac
Napisano 30 Październik 200519 l http://www.arkadin.biz/matadorlight/ nigdy nie uzywalem i nie wiem jak dziala , ale chyba mozna potestowac
Napisano 30 Październik 200519 l Autor Marcin: w chwili wolnego czasu rzucę okiem. Ale "na oko" nie jest to to co tygrysy lubią najbardziej (podgląd materiału na żywo)... dareq: Świat jest taki mały...
Napisano 30 Październik 200519 l Material Editor ma juz byc widoczny w wersji 1.0 ktora wychodzi 22 listopada
Napisano 31 Październik 200519 l re Marcin uzywasz tego matadoralight ?? i jak sie sprawuje czy warto to se instalowac co ulepszyl ci w pracy (co ci przyspieszyl ulatwil zycie :] )
Napisano 31 Październik 200519 l heheh masz racje Xeav czlowiek z rana bez kawy to ojojoj sorki za zasmiecenie forum :( ide se kawe dopije i do roboty troche trzeba projketow do swiecenia zrobic :D
Napisano 17 Styczeń 200619 l Czy wie ktos czy maxwell obsluguje shadery?? Bo jak dam np noiza do kanalu bump to za chorobe go niewidac.
Napisano 17 Styczeń 200619 l Każdy renderer obsługuje shadery :) Pytanie tylko, co rozumiesz pod pojęciem shader.
Napisano 17 Styczeń 200619 l chyba chodzi mu o mapki proceduralne, nie wiem czy seria rc ma tą dobroćc ale beta jej nie ma
Napisano 17 Styczeń 200619 l Faktycznie chodzilo o mapy proceduralne. Jak zauwazylem to v1.22 nie obsluguje ich. Pojawilo sie nowe zagadnienie ktore mnie zaczelo zastanawiac. Chodzi o intensywnosc oswietlenia wzgledem czasu renderowania. Jak robilem wstepny render powiedzmy 2 min a pozniej 45 oswietlenie okazalo sie miec calkowicie inne nasyczenie. Scena dluzej renderowana byla przeswietlona. Nie sadze zeby to mialo cos wspolnedo z czasem ustawienia migawki i swiatlo czuloscia. Tak nawiasem to moze przydalby sie jakis swiatlomierz.
Napisano 29 Styczeń 200619 l Ponieważ, jak sam przyznałeś, masz wersję beta :) Na chwilę obecną najnowsza wersja to RC5.