KoMic Posted July 14, 2003 Share Posted July 14, 2003 A wiec... Pierwszy raz biore udzial w takiej imprezie, moje umiejetnosci sa średnie jak na hobbyste, ale... do odważnych świat nalezy... postanowilem sie zajac popularna i jakze lubiana Mrówka a konkretnie (tak jak w temacie), jest to owad australijski i wydaje mi sie ze sporo znalazlem zdiec na ten temat. Z poczatku zamazyla m sie Dorylus titanium krwiozercza mrówka wschodnio afrykanska, ale brak wystarczajacych materialow zniechecil mnie do niej... A wiec panowie let\'s fight Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelart Posted July 14, 2003 Share Posted July 14, 2003 zoabczysz ze bedziesz zaskoczony z efektow pracy, a umiejetnosci pojda w gore mrowka jest chyba najfajniejsza z tych co tu sa wiec rzecze powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMic Posted July 14, 2003 Author Share Posted July 14, 2003 i maly render Link to comment Share on other sites More sharing options...
STANEK Posted July 14, 2003 Share Posted July 14, 2003 Mało jeszcze widać ale zapowiada się bardzo ciekawie. Jaką techniką modelujesz?? Pozdrawiam i życzę powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMic Posted July 14, 2003 Author Share Posted July 14, 2003 Wszystko robie spline-ami poniewaz w nich czuje sie najlepiej. Sa oczywiscie problemy z surface bo nigty max nie generuje powiezchni jakiej potrzeba, ale jakos mi idzie przynajmniej tak mi sie wydaje.... nastepna aktualizacja za 4 dni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viger Posted July 14, 2003 Share Posted July 14, 2003 mi to raczej wygląda na Beziera i NURBS\'a ale może to w 3dsmax się inaczej nazywa, hmm... fakt, jeśli to NURBS tworzony za pomocą krzywych Bezier\'a to rzeczywiście czasem jest nieobliczalny - powodzenia, jak ci się to uda [spox] pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMic Posted July 18, 2003 Author Share Posted July 18, 2003 OK jestem zpowrotem i odrazu biore sie do roboty:), to jest spline ale ksztalty sa modelowane za pomoca Beziera, przynajmniej tak mi sie wydaje, ciezko to opanowac ale moim zdaniem metoda duzo prostrza od wytlaczania... A wiec... To bedzie dluga noc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts