thorgal Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 dlaczego po uzyciu boolean w trybie union wyszly mi takie zakrzywienia siatki?
Bacry Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 bo w maxie się booleana nie używa, jest bo musi być, a że jest skopany to powszechnie wiadomo. Efekt użycia boola sam pokazałeś. Njalepiej teraz było by przejść do edycji wierzchołków i sprawdzić co się z siatką porobiło. (z pewnością nie będzie to piękny widok).
Baldack Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 hehe...no to racja w maxie boolean jest bo to ladnie w instrukcji wyglada:P
siwy Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 booleana używa sie w ostatecznosci, a jak chcesz dodac albo odjac jakies elementy uzywaj attach/detach w edit poly/mesh. Z praktyki boolean uzywa sie tylko do rzeczy kulistych i obłych, przy kształtach kanciastych mozna to zrobic na edit poly recznie bez kaleczenia siatki.
thorgal Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 siwy problem jest w tym ze jest to gwint sroby.. nie chce mi sie za kazdym razem robic tego recznie.. za duzo tam okraglosci a i liczba vertexow jest bardzo duza do tej pory boolean dzialal mi w miare dobrze, a przynajmiej jakos sobie dawalem z nim rade.. to pierwszy taki raz..
Bacry Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 przepraszam bardzo, ale na obrazku który pokazałeś w żaden sposób nie potrafię odnaleźć gwintu śruby.
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 hehe, Wy też myśleliście, że chodzi o tą "ścianę" ? :D
Marcin Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 jesli nei zalezy ci na małej ilosci poly to walnij jakis MS albo tessellate zeby ten boolean jakos dal rade cos pokazac , glownym problemem booleana jest zbyt mala liczba punkotw przez ktore mogl by utworzyc edge , dlatego sie kaszani
thorgal Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 mintrill chodzilo o sciane.. moze tylko zle to wszystko pokazalem.. dalem ms i wyglada to tak jak na gorze.. ale polygonow to mam od zaj...duzo
piotrek Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 po obrazkdrugim u myślałem, że chodzi Ci o błędy w samym gwincie (których nota bene nie mogłem znaleźć), teraz już wiem w czym rzecz :o
siwy Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Sęk w tym żeby ogarnąć siatke i nauczyć się łączenia i przechodzenie między boolean i edit poly, i żeby znać skale docelowego pokazania. (hehe czy jakoś tam). Najwazniejsze to: czy ma to byc animacja czy jedno ujecie? można uszszegóławiać obrazek, i tworzyć kolejne detale, tylko czy o to chodzi?
paimei Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 czlowieku boolean zje... ci tylko geometrie i siatke -nie uzywaj tego, chyba ze w ostatecznosci!!!:]
Rekomendowane odpowiedzi