Napisano 6 Listopad 200519 l Witam. Od jakiegoś czasu noszę sie z zamiarem zakupu laptopa. Jednak problem polega na tym, ze nie znam sie za bardzo, a od czytania opisów to już głowa mnie napierdziela. Jeżeli ktoś mogłby wyjasnić np co oznacza w kartach graficznych pamiec dynamiczna, przydzielana, jaką najlepiej wybrać, jaki procek ( AMD czy Intel) itd.. bede bardzo wdzieczny.Czy np ten wybór byłby ok??: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=3424&katid=48&grupa=411 Z góry dzieki PoZdRo!!!
Napisano 6 Listopad 200519 l juz kilka osob o to pytalo :) moglbys roszyc myszka i poszukac . I ja bede bronil jak zwykle stacjonarnych kompoterow , jesi masz tyle kasy zeby sobie kupic lapotpa to zamiast niego kup sobie jakas rakiete oparta na dwuprocesorowce, dobrej karcie graficznej etc. Wiem ze teraz laptop to taki bajer , ale jeszcze raz powtazam jak niemusisz niekupuj :] strata kasy , chyba ze mieszkasz w mieszkanku 2X2 i niemasz miejsca na takowa rakiete lub ciagle gdzies podrozojesz albo chcesz na pradzie zaoszczedzic :P ,bo w przeciwnym wypadku po co ci bylby laptop :).W tym laptopie co podales niepodoba mi sie tylko grafa ona ma ledwo 4 potoki wiec chyba troszke slabawa jak do maxa.Pozatym jak juz chcesz lapotpa to z tych nowszych opartych na technologi centrino , bo jesli myslisz o podrozwoaniu z tym modelem to zadlugo ci niepopracuje :) jak do renderowania tez troche malo ramu. Niewiem do czego bedzie jego uzywal wiec wybor nalezy do ciebie :)
Napisano 6 Listopad 200519 l za ta cene to mozesz kupic stacjonarny kombajn ktoory bedzie zrzeral kazda scene jaka mu podeslesz...no moze bez przesady ale wie... a dlaczego chcesz laptopa?. edit: acha...no to masz racje:P
Napisano 6 Listopad 200519 l Autor hejka. dzieki za rply. a wiec laptopa potrzebuję na wyjazd na stypendium, poza tym studiuję stosunkowo daleko od chaty, w domu pojawiam sie przecietnie raz na miesiąć i zawsze zwoże ze sobą kompa, bo zawsze musze coś robić, wiec laptop jest w tym wypadku chyba dobrym rozwiązaniem, napewno poręczniejszym.
Napisano 6 Listopad 200519 l Autor a co do wczesniejszych postów o tej tematyce to szukałem, ale nie mogełm znaleźć ;/
Napisano 13 Listopad 200519 l Jeśli nie do gier, to polecam Aristo Smart 400 z Celeronem. Tani, w miarę wydajny, bateria długo trzyma. Jeśli do grafiki 3d, to można dorzucić do niego Pentiuma + RAM.
Napisano 14 Listopad 200519 l no to tak ;) nie wazne do czego kupujesz tego laptopa ale moim zdaniem oddzielna karta grafiki to podstawa. Reszta jest juz mniej istotna, napewno nie wzial bym laptopa z prockiem amd, poniewaz wydaje mi sie ze jest on mniej pewny niz intel, moze ujme to tak intel ma wieksze doswiadczenie w tej branzy, nawet jakis 2man w sklepie mi mowil tez cos w ten desen. Jezeli chcesz laptopka do wszystkiego po trochu to musisz przygotowac 5 k ;) Ja jestem posiadaczem laptopka Aristo i jest to jedyny komp z ktorego do tej pory jestem zadowolony i nie mam zastrzezen. Siedzi w nim : 1.6 intel centek, 1 gb ramsku , 60 gb hdd , ati mobility 9700 256 mb ram http://www.comes.com.pl powinienes tam znalesc cos fajnego w dosc przystepnych cenach