czapka28 Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Moje gim organizuje taką fajną imprę. Za rok następna edycja, ale mam na zadanie zrobić animację w której statuetka sobie chodzi. Mam tylko problem jak zrobić model. Ona ma się później ruszać (z tym sobie poradzę), ale nie chce mi się pilnować każdego verteksa; są jakieś sposoby na uproszczenie sobie pracy? A może skany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Nie wiem o co dokładnie chodzi. Nie ma pluginu - "zrób statuetkę". Poszukaj na necie różnych referek do statuetki. Na tym polega polymodeling, że ustawia się każdy vertexl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20729 może będzie pomocne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 poczytaj o modelingu i o rigowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 W maxie 8 release 2.1b jest juz funkcja "zrob statuetke" , przycisk jest ponizej "teapota", a w modyfikatorach nad "bend" jest "animate and rig". Poszukaj traila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Illy, no nie komplikuj. Na necie jest masa gotowych zrigowanych statuetek, i to jeszcze z mapowaniem, teksturami. I tak jeszcze chłopak bedzie miał kłopot, którą wybrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi