Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Taki problem - chce wczytac zewnetrznego swf'a do mc i wszystko działa dobrze gdyby nei to że rozszerza go na cała forme a nie pozostaje w miejscu docelowym :o

obrazek mysle objasni wszystko.

plm4ny.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie jestem do konca pewien ale chyba musisz dac konkretne wartosci width,height,x,y polozenia

Napisano
  • Autor

no nawet jeśli tylko nei moge jakos tego zrobic bo nie idzie znalezc :| myslałem nad maskami ale i tak potrzebuje przesunac ten wczytany movieclip w tym mc nadół i w lewo troche :/

Napisano

z tego co pamiętam to plik test.swf musi być tej samej wielkości co tarmc

Napisano
  • Autor

lol :) los mi sprzyja :]

Not Found

The requested URL /forum2/showthrea...ight=loadmovie was not found on this server.

Napisano

moim zdaniem powinienes stworzyc pustego mc i tam ladowac swojego swfa.. ja tak robilem i bylo wszystko gites.

Napisano
lol :) los mi sprzyja :]

Cytaty z tamtego forum

ktos moze wie jak po zaladowaniu zewnetrznego swf'a ( uzywajac komendy Load MovieNum)

wstawic go w okresloną lokalizację??

Napisalem takie cos

wczytuje film tylko wstawia go gzdies ... wlasnie tylko nie tam gdzie trzeba (powyzszy skrypt z okreslonymi współżędnymi, wogóle nie działa) ....

Spróbuj utworzyć w głównym filmie jakiś mc, do przycisku dodaj akcję:

on(release) {

loadMovie("nazwa_swf", "nazwa_mc");

}

Powinno zadziałać jeśli czegoś nieprzekręciłem.

Poszukaj na Forum, jest tego FULL (Mocny)

w ten sposób ładujesz film na poziom, współrzędne zawsze 0,0 (ustawiasz położenie w ładowanym .swf)

proponuje stworzyc jakis Mc (kontener) umiescic na scenie i:

utworzonyMc.loadMovie("oferta.swf");

tak w ogóle to czyściec!

Eee, tam - _level mozna przesunac jak kazdego innego mc, ale dopiero w momencie gdy ten level istnieje, czyli np. po zaladowaniu swf'a.

Moze pomoze. Starring: DarkTemplar, maaciej, Mbeat, byniutek

http://flashzone.pl/forum2/showthread.php?t=52599

Napisano
  • Autor

Illy dzięki ale ;) - ohh man to za ciężka droga teraz zmieniac pozycje całej galeri :o więc pytam ponownie - nie ma innej metody ?

Napisano

Chyba tarmc ma "środek ciezkosci" gdzies poza czarnym obszarem. Ten krzyzyk maly (na screenie go nie widze) powinien byc w rogu czarnego obszaru, wtedy loadmovie wczytuje do tego rogu.

Napisano
  • Autor
Ten krzyzyk maly (na screenie go nie widze) powinien byc w rogu czarnego obszaru, wtedy loadmovie wczytuje do tego rogu.

złoty chłopak :) Wielkie dzięki działa.