Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Taki problem - chce wczytac zewnetrznego swf'a do mc i wszystko działa dobrze gdyby nei to że rozszerza go na cała forme a nie pozostaje w miejscu docelowym :o obrazek mysle objasni wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 nie jestem do konca pewien ale chyba musisz dac konkretne wartosci width,height,x,y polozenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 no nawet jeśli tylko nei moge jakos tego zrobic bo nie idzie znalezc :| myslałem nad maskami ale i tak potrzebuje przesunac ten wczytany movieclip w tym mc nadół i w lewo troche :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 z tego co pamiętam to plik test.swf musi być tej samej wielkości co tarmc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Edit: strzelilem chyba glupstwo moze to pomoze http://flashzone.pl/forum2/showthrea...ight=loadmovie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 lol :) los mi sprzyja :] Not Found The requested URL /forum2/showthrea...ight=loadmovie was not found on this server. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 moim zdaniem powinienes stworzyc pustego mc i tam ladowac swojego swfa.. ja tak robilem i bylo wszystko gites. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 lol :) los mi sprzyja :] Cytaty z tamtego forum ktos moze wie jak po zaladowaniu zewnetrznego swf'a ( uzywajac komendy Load MovieNum) wstawic go w okresloną lokalizację?? Napisalem takie cos wczytuje film tylko wstawia go gzdies ... wlasnie tylko nie tam gdzie trzeba (powyzszy skrypt z okreslonymi współżędnymi, wogóle nie działa) .... Spróbuj utworzyć w głównym filmie jakiś mc, do przycisku dodaj akcję: on(release) { loadMovie("nazwa_swf", "nazwa_mc"); } Powinno zadziałać jeśli czegoś nieprzekręciłem. Poszukaj na Forum, jest tego FULL (Mocny) w ten sposób ładujesz film na poziom, współrzędne zawsze 0,0 (ustawiasz położenie w ładowanym .swf) proponuje stworzyc jakis Mc (kontener) umiescic na scenie i: utworzonyMc.loadMovie("oferta.swf"); tak w ogóle to czyściec! Eee, tam - _level mozna przesunac jak kazdego innego mc, ale dopiero w momencie gdy ten level istnieje, czyli np. po zaladowaniu swf'a. Moze pomoze. Starring: DarkTemplar, maaciej, Mbeat, byniutek http://flashzone.pl/forum2/showthread.php?t=52599 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 Illy dzięki ale ;) - ohh man to za ciężka droga teraz zmieniac pozycje całej galeri :o więc pytam ponownie - nie ma innej metody ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Chyba tarmc ma "środek ciezkosci" gdzies poza czarnym obszarem. Ten krzyzyk maly (na screenie go nie widze) powinien byc w rogu czarnego obszaru, wtedy loadmovie wczytuje do tego rogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Ten krzyzyk maly (na screenie go nie widze) powinien byc w rogu czarnego obszaru, wtedy loadmovie wczytuje do tego rogu. złoty chłopak :) Wielkie dzięki działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi