electrolyte Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 Zaczęłem od błędów... Ściągnełem Turtle-2.0.1.zip z www.illuminatelabs.com O dziwo mam zainstalowaną Maye 7.0, nie kumam dlaczego w errorze jest Maya 2.0 ? Jak moge to naprawić ?
piotrek Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 Turtle 2 is under development for Maya 7. The current version is for Maya 6 and Maya 6.5 only. However, there is a compatbility issue between Maya 7 and Turtle 2 which makes the file texture node in Maya 7 unusable. If you encounter this issue, remove the MAYA_SHELF_PATH environment variable (or the Turtle entries in it). To get the shelf back in Maya 6.5, remove the emtpy Turtle shelf and load the correct shelf from the {turtle_install}/shelves Coś takiego jest na tej stronie. Nie zrozumiałem zupełnie i nie wiem, czy w końcu mozna to instalować pod 7 czy nie.
electrolyte Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 super... a tak się na niego napaliłem :/
Rascal Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 W komunikacie nie jest Maya 2.0 chodzi oczywiscie o Turtle for Maya w wersji 2.0 czyli wersja renderera :) Bylo gdzies na www Illuminate Labs ze wersja pod 7 bedzie niebawem chyba.
electrolyte Napisano 8 Listopad 2005 Autor Napisano 8 Listopad 2005 W komunikacie nie jest Maya 2.0 chodzi oczywiscie o Turtle for Maya w wersji 2.0 czyli wersja renderera :) Bylo gdzies na www Illuminate Labs ze wersja pod 7 bedzie niebawem chyba. Wiem później zrozumiałem ale ciarki mnie przeszły. :P Chciałem zobaczyć jaki on jest, bo po twoim wątku o Turtle, to mi smaku na niego napędziłeś...
electrolyte Napisano 11 Listopad 2005 Autor Napisano 11 Listopad 2005 Turtle 2.1 RC2 now supports Maya 7 Turtle 2.1 RC2 wspiera teraz Maya 7 ... :] Tak sobie wszedłem na strone http://illuminatelabs.com i zobaczyłem nowy news i scene Rascala ,która mi się rzuciła w oczy.
Rekomendowane odpowiedzi