himek Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Prosze o opinie - i podpowiedzi co do zmian. Oczywiscie mile widziany konkretny opis - udoskonalen:) Praca po 1 dniu roboty - materialy wstepnie przygotowane, ale mam problem z napisami(naklejanymi i wkleslymi) na telefonie - mile widziane porady - dziekuje i prosze o wyrozumialosc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 achh jaka brzydka nazwa watku:P modeling nie jest zły, w niektórych miejscach owszem prosi się o chamfer ale nie ejst tragicznie co do napisów to poczytaj o unwarp uvw pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 czytalem - ale zalezy mi na wytloczonych napisach :) - poczytam, zobacze :) co do nazwy watku - to jedna z mioch pierwszych prac(hehehe - powiedzmy szkoleniowa) i z kolejnymi odslonami postaram sie byc bardziej kreatywny jesli chodzi o tematy postow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 nie, nei tu nie chodzi o zawartość ale o można rzecz szyk nazwy, przestudiuj regulamin (sorry dla modów ale jakoś mi się nawinął ;)) a jak chcesz wytłoczyć to albo zaawa z cut'em i vertexami albo bump/displace bo booleana nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Poprawny temat to - Obiekt 3D: Sony Ericsson W800 Nie napisales nic o zgodnosci formy napisow z oryginalem, jesli chcesz zachowac dosc wierna zgodnosc to odwiedz strone The Brand Of The World sa tam zamieszone loga Sony Ericsson w postaci plikow EPS lub AI. http://www.brandsoftheworld.com/search/?action=1&text=sony+ericsson Osobiscie uzywam Maya jednak mysle ze w 3ds ta metode tez mozna wykorzystac. Tak wiec majac juz sciagniete logo producenta w postaci vektora mozna je zaimportowac do 3ds ktore to przedstawi je w formie krzywych, teraz tylko wystarczy uzyc funkcji bevel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 tak tak - co do tematu to juz zostalem skarcony:P jesli chodzi o ksztalt napisu to moge sobie go sam wymodelowac lub uzyc tekstu ktory skonwertuje do poly - ale boleanem jakos mi nie wycina tak jak powinno - wycianlem juz nim i wszytsko gra ale poprostu tekstu mi nie wycina :/ Tzn mysle ze jesli zrobie(wychodzac z boxa) napis to wtedy boolean zadzaila(ale szukam szybszego rozwiazania) - ale z tekstem maxowym niebardzo - konkretnie chodzi mi o napis na "bocznej gumie" --- "memory stick duo" - bo jest on nieco wgleboiny. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 jak ręcznie wymodelujesz napis boolean też nie zadziała. Lepiej zastosować jakiegoś displace'a. Zależy od tego w czym renderujesz (Vray i mental mają dobrze to rozwiązane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 zwykły text + shellac imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Ladnie, ale modelowi wyraznie brak chamferow tu i tam. Wyciecie, to text --> cut --> bevel / extrude i insert --> chamfer pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Hmm nieprzypomina to troche SE W800. Za malo chamferow itp. Popracuj nad siatka. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi