Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Prosze o opinie - i podpowiedzi co do zmian. Oczywiscie mile widziany konkretny opis - udoskonalen:) Praca po 1 dniu roboty - materialy wstepnie przygotowane, ale mam problem z napisami(naklejanymi i wkleslymi) na telefonie - mile widziane porady - dziekuje i prosze o wyrozumialosc :)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

achh jaka brzydka nazwa watku:P

modeling nie jest zły, w niektórych miejscach owszem prosi się o chamfer ale nie ejst tragicznie co do napisów to poczytaj o unwarp uvw

pozdro

Napisano
  • Autor

czytalem - ale zalezy mi na wytloczonych napisach :) - poczytam, zobacze :) co do nazwy watku - to jedna z mioch pierwszych prac(hehehe - powiedzmy szkoleniowa) i z kolejnymi odslonami postaram sie byc bardziej kreatywny jesli chodzi o tematy postow :P

Napisano

nie, nei tu nie chodzi o zawartość ale o można rzecz szyk nazwy, przestudiuj regulamin (sorry dla modów ale jakoś mi się nawinął ;)) a jak chcesz wytłoczyć to albo zaawa z cut'em i vertexami albo bump/displace bo booleana nie polecam

Napisano

Poprawny temat to - Obiekt 3D: Sony Ericsson W800

Nie napisales nic o zgodnosci formy napisow z oryginalem, jesli chcesz zachowac dosc wierna zgodnosc to odwiedz strone The Brand Of The World sa tam zamieszone loga Sony Ericsson w postaci plikow EPS lub AI.

http://www.brandsoftheworld.com/search/?action=1&text=sony+ericsson

Osobiscie uzywam Maya jednak mysle ze w 3ds ta metode tez mozna wykorzystac. Tak wiec majac juz sciagniete logo producenta w postaci vektora mozna je zaimportowac do 3ds ktore to przedstawi je w formie krzywych, teraz tylko wystarczy uzyc funkcji bevel.

Napisano
  • Autor

tak tak - co do tematu to juz zostalem skarcony:P jesli chodzi o ksztalt napisu to moge sobie go sam wymodelowac lub uzyc tekstu ktory skonwertuje do poly - ale boleanem jakos mi nie wycina tak jak powinno - wycianlem juz nim i wszytsko gra ale poprostu tekstu mi nie wycina :/ Tzn mysle ze jesli zrobie(wychodzac z boxa) napis to wtedy boolean zadzaila(ale szukam szybszego rozwiazania) - ale z tekstem maxowym niebardzo - konkretnie chodzi mi o napis na "bocznej gumie" --- "memory stick duo" - bo jest on nieco wgleboiny.

pozdro

Napisano

jak ręcznie wymodelujesz napis boolean też nie zadziała. Lepiej zastosować jakiegoś displace'a. Zależy od tego w czym renderujesz (Vray i mental mają dobrze to rozwiązane).

Napisano

Ladnie, ale modelowi wyraznie brak chamferow tu i tam.

Wyciecie, to text --> cut --> bevel / extrude i insert --> chamfer

pozdrawiam

Napisano

Hmm nieprzypomina to troche SE W800. Za malo chamferow itp. Popracuj nad siatka. Pzdr