Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie o funkcje wymienioną w temacie.Zrobiłem pistolet Walter P99 w 3D studio i zacząłem na niego nakładać zdjącie problem polega na tym że zdjecie mam tylko z bocznej strony a chciałbym żeby na górze pistoletu i na dole również była nałozona fotografia. I pytanie brzmi czy da się tego dokonac za pomoca tylko fotografi z bocznej strony i funcji Unwarp UVW. jeżeli nie to czy może jest jakać inna funkcja ??

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 705
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

da się bez najmniejszego problemu. Ale efekt nie będzie zbyt dobry. Bo albo rozciągniesz teksturę albo wybierzesz fragmenty z tekstury boku pistoletu. Tak czy siak nie jest to najlepsze wyjście. Najlepiej by było, jakbyś podmalował jakiś duży fragment tekstury w Photoshopie. Możesz użyć narzędzia do klonowania (Stamp Tool) i powielić fragmenty zdjęcia z boku i podmalować jak by to mniej więcej mogło wyglądać od dołu czy z góry. I takimi kawałkami okleić potem pisotlet w Unwrap UVW. Efekt będzie na pewno dużo lepszy, ale też narobisz się przy tym... zależy jak dobry efekt chcesz uzyskać i czy przewidujesz zbliżenia w jakimś ujęciu dla tego pistoletu.

pozdrawiam