kondrad Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 MACIE MOZE jakieś linki do trutoriali z reactorem znalazłem dużo żeby nie było że nie szukałem ale wszystko po angielsku i nic nie kapuje ......
aspenboy Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Trochę zbyt ogólnie ujęte - jeśli sprecyzujesz co potrzebujesz uzyskać, to mogę Ci opisać.
kondrad Napisano 10 Listopad 2005 Autor Napisano 10 Listopad 2005 tzn ogólnie chciałem poznać zasade działania reactora i który do czego służy jak np jak zrobić żeby samochód jechał i potrącił biped i owy biped odpowiednio sie zachował tzn jego szkielet..??czy to reactorem czy jakos recznie animowac ??
polka dot Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 ludzika mozesz wziasc z tutoriali maxowych reactor/rag doll final czy cos takiego, w maxxowym helpie jest wszystko pieknie opisane. angielskiego czas najwyzszy sie uczyc, obrazki tez sa fajne kola i auto to bedzie car wheel constrant
Master Kiełbaster Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 "maxxowym helpie" po angielskiemu ;_(... btw biped z reactorem raczej nie zadziała
aspenboy Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Master - zadziała, są nawet tutoriale dołączone do maxa a propos łączenia reactora i bipeda (AFAIK). Co do samochodu - tak jak Kome napisał, Car Wheel Constraint możesz użyć do kół, a poza tym możesz użyć Toy Car - to taki trochę uproszczony model zachowania samochodu, wskazujesz które obiekty będą karoserią, a które kołami, wybierasz kilka parametrów (jak np. prędkość). P.S.: Angielski się bardzo przydaje, 90% cennych materiałów do nauki maxa jest po angielsku (książki, videotutoriale, czy nawet sam help).
kondrad Napisano 11 Listopad 2005 Autor Napisano 11 Listopad 2005 yes I know :p już zaczynam nadrabiac pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi