Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

MACIE MOZE jakieś linki do trutoriali z reactorem znalazłem dużo żeby nie było że nie szukałem ale wszystko po angielsku i nic nie kapuje ......

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 955
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Trochę zbyt ogólnie ujęte - jeśli sprecyzujesz co potrzebujesz uzyskać, to mogę Ci opisać.

Napisano
  • Autor

tzn ogólnie chciałem poznać zasade działania reactora i który do czego służy jak np jak zrobić żeby samochód jechał i potrącił biped i owy biped odpowiednio sie zachował tzn jego szkielet..??czy to reactorem czy jakos recznie animowac ??

Napisano

ludzika mozesz wziasc z tutoriali maxowych reactor/rag doll final czy cos takiego, w maxxowym helpie jest wszystko pieknie opisane. angielskiego czas najwyzszy sie uczyc, obrazki tez sa fajne

kola i auto to bedzie car wheel constrant

Napisano

Master - zadziała, są nawet tutoriale dołączone do maxa a propos łączenia reactora i bipeda (AFAIK).

Co do samochodu - tak jak Kome napisał, Car Wheel Constraint możesz użyć do kół, a poza tym możesz użyć Toy Car - to taki trochę uproszczony model zachowania samochodu, wskazujesz które obiekty będą karoserią, a które kołami, wybierasz kilka parametrów (jak np. prędkość).

P.S.: Angielski się bardzo przydaje, 90% cennych materiałów do nauki maxa jest po angielsku (książki, videotutoriale, czy nawet sam help).