Napisano 13 Listopad 200519 l jestem sceptykiem co do podkrecania ale mam pytanie jak bardzo mozna podkrecic athlona 64 3500+ na płycie asusa a8n-sli i czy to ma sens czy jest to w jakis sposób odczuwalne
Napisano 13 Listopad 200519 l Average overclocked speed - 2659 Mhz http://www.cpudatabase.com/index.cfm?action=search OC daje duzo, naprawde! mam durona 1600 na 2388Mhz i wszystko gra:D a wzrost wydajnosci olbrzymi
Napisano 13 Listopad 200519 l zapraszam na stornie http://www.tweak.pl/forum/ tam wszystko jest opisane od A do Z :) jakie procki na jakich plytach z jakimi innymi podzespolami :)
Napisano 13 Listopad 200519 l Hehe, jasne że warto podkręcać. Tu masz bardzo użyteczny link -> http://egielda.com.pl/?str=art&id=177&action=all No i koniecznie pochwal się w Rankingu nowym sprzętem :)
Napisano 13 Listopad 200519 l nikt ci nie powie o ile da sie dany procek podkrecic!!! metoda prób i bledów dochodzisz do górnej granicy na której nie grzeje sie za mocno w stresie tak 60stopni na amd to nie jest zle i nie za duze napiecie monoznik i szyne(najlepiej krec szyna jak masz dobre pamieci, synchro porcka-pamieci daje duzo lepsze wydajnosc) 1800mhz = 166x11 jest gorsze niz 200x8.5=1700mhz (oczywisice syncho pamieci procek zachowane) tak to wyglada w 3dmarkach... ile go podkrecisz moze uzyskasz 4200+ albo 3600+ tylko nikt ci nie powie to zalezy od procka(bacze, rdzen itd.) pozdro
Napisano 13 Listopad 200519 l zalezy tez od zasilacza, no i od chlodzenia:] btw. jaki masz batch number? edit. dobrze sie podkrecaja procki najslabsze, a twoj za slaby nie jest.
Napisano 13 Listopad 200519 l Baldack -> twoje info jest nieco nieaktualne, tzn dotyczy podkręcania K7, a my tu mówimy o K8. Tobie też polecam lekturę artykułu, do którego link podałem wyżej :) 60 stopni to za dużo jak na A64.
Napisano 13 Listopad 200519 l Baldack- THX, chodzi mi np Sempron 2200+, czy Barton 2500+:] THE MANYSH TRAFO Powodzenia w podkrecaniu, trzymam kciuki. za tydzien masz miec juz 5Ghz, sprawdze!:D
Napisano 13 Listopad 200519 l po pierwsze primo:krzycho racja ja nie mówilem o 64bitowych prockach. hmm...moj teoretycznie pownien wytrzymywac do 100stopni celcjusz ale trzymam go na50. po drugie primo: jak bede mial 64bitowy procek to pomysle o artykule z tej seri:P
Napisano 13 Listopad 200519 l oooo, rewelacja :) a na jakim wentylatorku ? bo ja jade na gigabyte 3d.- temperatura, ktora podalem jest na standardowych obrotach (2000)- mozna puscic do okolo 4000, wtedy spada jeszcze o okolo 2 stopnie.
Napisano 20 Listopad 200519 l Autor jak pisałem na początku jestem sceptykiem potkrecania i nie uzyzkałem zadowalającego efektu moze i proc taktował szybciej ale ogólny wzrost wydajnosci to fikcja a wiec zostane przy fabrycznych ustawieniach narazie ( za nowy jest rzeby go krecic 8-)) udało mi sie natomiast obnizyc temperature na procu do 28stopni C to chyba nie zle tak mysle. mam tylko pytanko co do pamieci jaka jest temperatura krytyczna dla Ramu i Pamieci na karcie graficznej?? bo mam gorączke na pamieciach 8-) Pozdro