Napisano 13 Listopad 200519 l Mam dwa problemy dotyczące ustawień światła. Pierszy to gdzie mogę znaleść długości promienia światła, tnastępny to zmiana kształtu gdyz jak mi się wyrenderuje to promień światła ma idealny kąt i jest równy, chodzi mi oto żeby był krzywy. Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi
Napisano 13 Listopad 200519 l Co do pierwszej części pytania to odpowiedzią jest odpowiednie skonfigurowanie parametrów światła. Musisz po prostu pobawić się parametrami Far Attenuation (znajdziesz je w rolecie Intensity/Color/Attenuation) drugiej części pytania nie do końca zrozumiałem... ale wydaje mi się że powinieneś światłu volume nadać NOISE ale to już w okienku Enviroment
Napisano 14 Listopad 200519 l Autor Udało mi się zrobić długość światła ale gdy próbuję zmienić ustwienia noise i gdy wyrenderuje scene to nie widze żadnego światła co mam zrobić żeby było widoczne i nie miał równego kształtu
Napisano 14 Listopad 200519 l Adrian co to za laska na avatarze ? co do problemu to pokaz jakies obrazki.
Napisano 14 Listopad 200519 l Poeksperymentuj z wartościami swiatła na początku i na końcu jego zasięgu.
Napisano 14 Listopad 200519 l Autor zamieszczem tu screena z światłem. Chodzi mi oto żeby było zniekształcone. A co do laski Hidus to jest to Carmen Electra