Adrianboss Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Mam dwa problemy dotyczące ustawień światła. Pierszy to gdzie mogę znaleść długości promienia światła, tnastępny to zmiana kształtu gdyz jak mi się wyrenderuje to promień światła ma idealny kąt i jest równy, chodzi mi oto żeby był krzywy. Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MindStorm Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Co do pierwszej części pytania to odpowiedzią jest odpowiednie skonfigurowanie parametrów światła. Musisz po prostu pobawić się parametrami Far Attenuation (znajdziesz je w rolecie Intensity/Color/Attenuation) drugiej części pytania nie do końca zrozumiałem... ale wydaje mi się że powinieneś światłu volume nadać NOISE ale to już w okienku Enviroment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianboss Napisano 14 Listopad 2005 Autor Share Napisano 14 Listopad 2005 Udało mi się zrobić długość światła ale gdy próbuję zmienić ustwienia noise i gdy wyrenderuje scene to nie widze żadnego światła co mam zrobić żeby było widoczne i nie miał równego kształtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 Adrian co to za laska na avatarze ? co do problemu to pokaz jakies obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 Poeksperymentuj z wartościami swiatła na początku i na końcu jego zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianboss Napisano 14 Listopad 2005 Autor Share Napisano 14 Listopad 2005 zamieszczem tu screena z światłem. Chodzi mi oto żeby było zniekształcone. A co do laski Hidus to jest to Carmen Electra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi