Napisano 14 Listopad 200519 l mam pytanie jaka technika tworzenia wnętrz i budynków najlepiej naj wygodniej i naj wiecej możliwości daje ??
Napisano 14 Listopad 200519 l polymodelling zawsze daje wieksze mozliwosci , i nie rozumiem o co chodzi z tą techniką ;] kazdy lubi co innego (inni polymodelling , box modelling , spline surface , nurbs) w arch raczej nie masz zbytnio duzego pola manewru i mysle ze jedynie polymodelling tu sprawdza sie dobrze
Napisano 15 Listopad 200519 l obecnie w architekturze coraz czesciej z tego co slyszalem staje sie modne dosc szybkie a dajace fajne efekty modelowanie za pomoca boxow np budynkow itp...gdzie obok nich stawia sie np malutkie postacie czy drzewka...w pewnym sensie wyglada to jak makieta zrobiona odrecznie ale w 3d...i czesto znacznie skraca czas pracy nad projektem....a jesli chodzi o wnetrza to nie wiem:p
Napisano 16 Listopad 200519 l w szybkim modelowaniu brył budynków osobiście stosuję box-modelling zazwyczaj na etapie koncepcji łatwo można je modyfikować. chyba łatwiej niz spine. nie ma chyba uniwersalnego rozwiązania. kwestia przyzwyczajenia, treningu i późniejszych wymagań/efektow
Napisano 22 Listopad 200519 l hihihi wydaje mi sie ze modelowanie w sumie BOXów na nurbsach to nie jest dobry pomysł:))))