Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dobra przyznam ze ostatni topic nie byl rewelacyjny no ale moze ten bedzie cos soba prezentowal... zamieszczam czolg (jest to przyszly model do gierki).... przy okazji mam pytanie jak robicie tekstury tak aby wam sie nie rozlazily?? tzn zeby wszystko ladnie gralo i pasowalo??

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

tak właśnie ma być

może skoro tak pytasz to powiem co to ma mniej wiecej być

no wiec z zalozenia jest to strategia czasu rzczywistwgo (rts)

jak na razie praca jest dopiero w baaaaardzo poczatkowym stadium... model zamiescilem tak o (jest on bardziej przeznaczony do testu niz do uzytku)

co do grafiky ma to byc napisane dla directx w wersji 8 ( visula c++ 6.0 + directx )

jak wyjdzie sam jeszcze nie wiem mam nadzieje ze bedzie dobrze:)

a co do samych modeli reki zbyt zdolnej do tego nie mam ale moze cos jeszcze wymysle

jak na razie mam zamiar jak najszybciej skonczyc obsluge grafiki, wtedy moze bede w stanie pokazac jakies obrazki z tej produkcji

Napisano

no wiec bedzie to rts czyli czasu rzeczywistego...

a co do trybu wyswietlania mam zamiar zrobic albo pelne 3d albo rzut nieortogonalny np gabinetowy

ja sam bardziej jestem za pelnym 3d ale nie wiem na ile pozwola moje umiejetnosci

Napisano

Soeki za taką natarczywość....po prostu sam mam zamiar zrobić jednostkę do gry (TOTAL ANNIHILATION) i byłem ciekaw czy Ty też miałeś taki zamiar....:D

A co do teksturek to podzielam słowa felava...

Pozdro...

Napisano

aha rozumie:) dzieki za odpowiedz i info o teksturach:) a co do jednostek to mam nadzieje ze jak napisze juz cos wiecej to zachece kogos do zrobienia choc jednej jednostki do tej produkcji.... ale to tylko mazenia...

pozdrawiam