yataryba Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 hello all !!! mam takie pytanko : czy istnieje jakis sposob na odzyskanie lub naprawe plikow ( *.max ) ,ktore sie uszkodzily ? jesli niema (troche przeszperalem i nie widze) w maxie to moze robi to jakis plugin , albo zewnetrzny programik . Byłbym wdzieczny za odpowiedz , bo niestety troche plików z prackami mi sie rozjechalo i .... to boli .[killer]
VGT Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Trudno mi określić na jakiej zasadzie pliki max mogą się uczkodzić gdyż mi to się jeszcze na szczęście nie zdażyło, ale na pewno pierwsze, co bym spróbował, to z takiego pliku wyciągnąć obiekty poprzez opcję \"merge\". Tyle mogę poradzić...
Pablo Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 niestety w tym przypadu i merge nie pomoze..po prostu nie widzi obiektow w tym pliku...a co do uratowana to hmm watpie aby sie dalo cos zrobic...jedynie mzoesz sobie sciagnac pluga ( chyba jest na stronce Adka ) dzieki ktorym zapisze poprawnie plik i nie bedzie juz bledow.. pozdr
comix Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 był program który potrafił odzyskac uszkodzone pliki *.max... poczytaj sobie u adka na stronie :) pozdroo
Vego Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 Jak się nazywa ten program, albo chociaż w jakiej kategorii go szukać? Bawię się maxem od niedawna i jeszcvze nie za bardzo łapię:(
comix Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 dlaczego nie robisz kopiii zapasowych?! zobacz może jeszcze jakieś backup\'y zostały ;/ pozdroo
Vego Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Originally posted by comix dlaczego nie robisz kopiii zapasowych?! zobacz może jeszcze jakieś backup\'y zostały ;/ Czarna magia:( Mógłbyś jaśniej?
comix Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 kopii zapasowych chyba nie musze wyjaśniać :P chodzi o kopiowanie w inne miejsce na inne dyski, wypalanie na CD backup\'y - w max\'e masz cos takiego że co 5 min zapisuje ci scene... w razie awarii itd. zobacz: customize -> preference -> files i tam masz z samego dołu... co ile minut zapisuje, do ilu plików itd :) pozdroo
Vego Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 nie działa, nie działa, nie działa!! ciągle ten komunikat:[ czy to może być spowodowane złym scrackowaniem?
comix Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 czasami tak bywa ;/ scrackowanie raczej nie ma nic do tego... mogłeś \'szybko\' zamknąć kompa i... ...tak bywa :( też tak kiedyś miałem... i od tej pory nauczyłem sie robić kopie... ;] pozdroo
Vego Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 nie działa żaden plik... nawet kopia. A może to dlatego że mam XP? bo na 98 u kumpli działa bez zażutu
comix Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 jakiego masz max\'a a jakiego qumple?! idź do qumpli i wyexportuj do pliku *.3ds i zapisz sobie na swoim kompie ;] pozdroo
Vego Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Mamy zainstalowaną tą samą wersję maxa. Wyeksportować do *.max? O co chodzi?:(
giorgione Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 File->export i ponbiżej wybierasz rodzaj eksportowanego pliku. Acha poszukaj swojej scenki w katalogu autoback znajdującym się w katalogu maxa - tam zawsze robione są 3 ostatnie backupry prac - pliki z rozszeżeniem .bak Otwórz je lub zaimportuj w maxie (już nie pamiętam ):P[lol2][lol2] Giorgione
Rekomendowane odpowiedzi