Napisano 17 Lipiec 200321 l hello all !!! mam takie pytanko : czy istnieje jakis sposob na odzyskanie lub naprawe plikow ( *.max ) ,ktore sie uszkodzily ? jesli niema (troche przeszperalem i nie widze) w maxie to moze robi to jakis plugin , albo zewnetrzny programik . Byłbym wdzieczny za odpowiedz , bo niestety troche plików z prackami mi sie rozjechalo i .... to boli .[killer]
Napisano 18 Lipiec 200321 l Trudno mi określić na jakiej zasadzie pliki max mogą się uczkodzić gdyż mi to się jeszcze na szczęście nie zdażyło, ale na pewno pierwsze, co bym spróbował, to z takiego pliku wyciągnąć obiekty poprzez opcję \"merge\". Tyle mogę poradzić...
Napisano 18 Lipiec 200321 l niestety w tym przypadu i merge nie pomoze..po prostu nie widzi obiektow w tym pliku...a co do uratowana to hmm watpie aby sie dalo cos zrobic...jedynie mzoesz sobie sciagnac pluga ( chyba jest na stronce Adka ) dzieki ktorym zapisze poprawnie plik i nie bedzie juz bledow.. pozdr
Napisano 19 Lipiec 200321 l był program który potrafił odzyskac uszkodzone pliki *.max... poczytaj sobie u adka na stronie :) pozdroo
Napisano 19 Lipiec 200321 l Jak się nazywa ten program, albo chociaż w jakiej kategorii go szukać? Bawię się maxem od niedawna i jeszcvze nie za bardzo łapię:(
Napisano 20 Lipiec 200321 l dlaczego nie robisz kopiii zapasowych?! zobacz może jeszcze jakieś backup\'y zostały ;/ pozdroo
Napisano 20 Lipiec 200321 l Originally posted by comix dlaczego nie robisz kopiii zapasowych?! zobacz może jeszcze jakieś backup\'y zostały ;/ Czarna magia:( Mógłbyś jaśniej?
Napisano 20 Lipiec 200321 l kopii zapasowych chyba nie musze wyjaśniać :P chodzi o kopiowanie w inne miejsce na inne dyski, wypalanie na CD backup\'y - w max\'e masz cos takiego że co 5 min zapisuje ci scene... w razie awarii itd. zobacz: customize -> preference -> files i tam masz z samego dołu... co ile minut zapisuje, do ilu plików itd :) pozdroo
Napisano 20 Lipiec 200321 l nie działa, nie działa, nie działa!! ciągle ten komunikat:[ czy to może być spowodowane złym scrackowaniem?
Napisano 20 Lipiec 200321 l czasami tak bywa ;/ scrackowanie raczej nie ma nic do tego... mogłeś \'szybko\' zamknąć kompa i... ...tak bywa :( też tak kiedyś miałem... i od tej pory nauczyłem sie robić kopie... ;] pozdroo
Napisano 20 Lipiec 200321 l nie działa żaden plik... nawet kopia. A może to dlatego że mam XP? bo na 98 u kumpli działa bez zażutu
Napisano 21 Lipiec 200321 l jakiego masz max\'a a jakiego qumple?! idź do qumpli i wyexportuj do pliku *.3ds i zapisz sobie na swoim kompie ;] pozdroo
Napisano 21 Lipiec 200321 l Mamy zainstalowaną tą samą wersję maxa. Wyeksportować do *.max? O co chodzi?:(
Napisano 21 Lipiec 200321 l File->export i ponbiżej wybierasz rodzaj eksportowanego pliku. Acha poszukaj swojej scenki w katalogu autoback znajdującym się w katalogu maxa - tam zawsze robione są 3 ostatnie backupry prac - pliki z rozszeżeniem .bak Otwórz je lub zaimportuj w maxie (już nie pamiętam ):P[lol2][lol2] Giorgione