Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czesc

moje drugie pytanko dotyczy animacji trawy wykonanej scatterem.

w jaki sposob mozna wykonac lekkie falowanie trawy?

czy mozna uzyc jakiegos emitera wiatru czy czegos takiego? (reactor ???)

dziekuje pozdrawiam

Grzechu

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

możesz zanimować jedno listek trawy, a dopiero potem użyć opcji scatter. wtedy cala trawa będzie się poruszala jak na wietrze, ale może to wyglądać zbyt sztucznie

Napisano

NIekoniecznie...

Zamiast scatterować jednego dźbła trawy można kilka zanimować i dopier powielić je(ale to tak na boku)

{ja tam używam pluga shaga:}

Napisano
NIekoniecznie...

Zamiast scatterować jednego dźbła trawy można kilka zanimować i dopier powielić je(ale to tak na boku)

{ja tam używam pluga shaga:}

No to wykopałem ciekawy temat :)

Zamiast robić nowy dopiszę tu moje pytanko :]

mam trawę zrobioną scatterem i chce ją zaanimować... no ale nie chce animować jej w sposób podany wcześniej ... bowiem chce do tego zastosować wiatr ... nie wiem czy to w ogóle możliwe ale myślę, że tak ... o co mi chodzi? Chce w pewnym miejscu na scenie umieścić wiatr który by działał na trawę ... czyli wiatr ma wpływać na animacje a nie ręczna animacja tworzona przez usera ... być może scatter to zła droga, napewno są inne sposoby ... gdzieś czytałem o trawie z cząsteczek ... chyba tu wiatr miałby możliwość działania popychając cząsteczki które jednak trzymają się siebie, a ta przy glebie nie reaguje na wiatr ... czyli sobie powiewa ... to tylko teroia jaką wnioskuje, ale wydaje mi się, że można tak trwę zrobić z wiatrem ... czy ktoś mógłby mi pomóc zrobić trawę z cząsteczek? Albo inną byle by reagowała na wiatr... choć podać mi tematy jakie powinienem poznać ... pokazać mi drogę ... a może gdzieś jest tutek?

Pozdrawiam