Mikkonen Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Witam, ta scenka to wlasciwie moj debiut jesli chodzi o 3dmaxa :) Pokoik, dziwny, troche mroczny... Odrazu mowie, ze oswietlenie nie jest zbyt realistyczne, ale za to fajnie wyglada. Moglem dac GI, ale wtedy wszystko bylo jakies bezplciowe, nie bylo fajnych cieni itp. Macie jakies sugestie, co mozna by zmienic, jakie inne ciekawe techniki zastosować? Prosze o komentarze. Tu jeszcze link do pliku jpg w najnizszej kompresji (280kb), po otwarciu kliknac "full page mode":
polka dot Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 zastanawia mnie jak uzyskałeś takie dziwne odbicie w lustrze :) chyba ze to bitmapa :P
Mikkonen Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Nie, to zwykla powierzchnia odbijająca raytrace :) Ale zdalo by sie zrobic ladne lusterko. Chociaz.. nie, takie jest fajne, dziwna scena - dziwne odbicie w lustrze :D
piotrek Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Ta lampa psuje klimat całej scenky. Shaderki mogłyby być lepsze.
maras Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 hmm, albo ta gitara jest ogromna albo umywalka jest na wysokości kolan:) Chyba, że mi się tylko tak wydaje.
mkk3a Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 pomysł fajny - w końcu jakieś urozmaicenie po tych wszystkich fotorealistycznych wizkach pięknych mieszkań. w zasadzie możnaby wszystko poprawić - modeling, tekstury, materiały, oświetlenie, ale jak na poczatek jest nieźle. czuje się pewien mroczny klimacik :)
MonsterDream Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 Dziwnie to wszystko wyszło, ale materiałki mi się nie podobają no i proporcje. Ale nie czepiając się jest spoko ;]
Rekomendowane odpowiedzi