Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

To mój pierwszy wpis witam wszystkich

Mam wykonane złożeniowe modele w Mechanical Desktop dwg jak najlepiej przedostać się do 3ds Max aby renderować cały model z możliwością nakładania tekstur na poszczególne elementy itd. Generalnie chodzi mi o większe rozdzielczości niż 4096x4096 pikseli.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 788
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

3ds max posiada możliwość importu z formatu dwg, polecenie file->import, więc nie widze problemu najmniejszego...

Napisano
  • Autor

Tak... nie ma najmniejszego problemu a jednak idzie zgłupieć. Importuję plik DWG pojawia się zakładka AutoCAD DXF/DWG import options i zaczyna się... po pierwsze skala i wymiary które nie mają nic wspólnego z tymi rzeczywistymi z mechanical desktop jeśli zastosuję Rescale i mm to pojawiają się prawie rzeczywiste wymiary .. i statek kosmiczny w oknie zamiast prostego detalu. Jeśli już nie używam rescale to pojawia sie detal tak jak go widzę w mechanical tyle tylko że nie jako pełna bryła ale model stworzony z "rurek" których grubość mogę regulować w zakładce Spline rendering. Bardzo proszę o wskazanie odpowiednich ustawień w zakładce Import options ewentualnie na odpowiedź czy w ogóle jest sens prób importowo- eksportowych czy też modelowania od podstaw m 3ds aby uniknąć dalszych problemów z dwg tudzież innymi formatami o których jeszcze nie wiem...