Napisano 24 Listopad 200519 l witam! mam 700zl i chcilabym kupic aparat...wiem ze za to nie kupie "dobrego" aparatu ...chcialbym kupic poprostu mniejszy badziew;) cele i wlasciwosci "aparatu" : -textury -ciekawe scenki z zycia zarówno na zewnatrz jak i wewnatrz pomieszczen -no i zeby w miare dobrze wychdzoily zdjecia "nocne" -mozliwosc recznego ustawiania parametrów
Napisano 24 Listopad 200519 l 700 zł ? textury ? nocne ? (do tego jeszcze statyw za ok 300-400 zł. potrzebny) Zapomnij mistrzu, lepiej dołóż jeszcze raz tyle, wtedy będzie to miało sens, tak to wyrzucanie kasy w błoto, lepiej zainwestować w dobry kompakt ;) Lub starą dobrą lustrzankę (np. Praktica) z 2 porządnymi obiektywami :) To tylko moje skromne zdanie Pozdrawiam
Napisano 24 Listopad 200519 l witam! mam 700zl i chcilabym kupic aparat...wiem ze za to nie kupie "dobrego" aparatu ...chcialbym kupic poprostu mniejszy badziew;) cele i wlasciwosci "aparatu" : -textury -ciekawe scenki z zycia zarówno na zewnatrz jak i wewnatrz pomieszczen -no i zeby w miare dobrze wychdzoily zdjecia "nocne" -mozliwosc recznego ustawiania parametrów Tak to Ci tylko w erze dopasują :) A tak na serio to Vorek dobrze Ci napisal.
Napisano 24 Listopad 200519 l Z10 (z tego co pamiętam) nie ma stabilizatora obrazu ....a jak nie masz statywu - to bardzo przeszkadza. Jak coś brać w tej cenie to Conica Minolta Dimage Z2
Napisano 24 Listopad 200519 l Autor wiem ze to nie bedzie super wypasiony aparat ... chce poprostu najlepiej spozytkowac 700zl...wiec nie piszcie "zjadliwych"(dowcipnych) komentarzy ..w stylu .."w erze dopasuja itp"... pozdro
Napisano 24 Listopad 200519 l ja mam z3 od roku i jestem zadowolony z firmy - conica minolta. moze zastanów sie czy nie warto pozbierać jeszcze ?
Napisano 24 Listopad 200519 l polecam stronke skapiec.pl jak co to szukaj tam (tam chyba najtaniej znajdziesz;))
Napisano 24 Listopad 200519 l Ja mialem cyfrowke Olympusa C-160, ktory terz mozna kupic za 300 zl a robi bardzo ladne zdjecia! Taki aparat jak ten spokojnie wystarczy na robienie textur. Tryb nocny to juz kazdy aparat ma i wiadomo, ze bez podporki nie da sie zrobic ostrego zdjecia. Ja nie mam statywu ale jakos sobie radzilem (tu gdzies sie oparlo, tam polozylo ;) No ale jezeli chodzi o pelny manual to juz bedzie gorzej. Konica Minolta pewnie ma full manuala no i rzeczywiscie nasluchalem sie juz o niej dobrych opinii. Ale moje zdanie jest takie - jezeli bedziesz robil zdjecia pod textury i znajomym to praktycznie wszystkie aparaty z rodzin Olympus, Canon, Fuji, Minolta spokojnie ci wystarcza. Aha i jeszcze jedno za zadne skarby swiata nie kupuj aparatu firmy HP!!!!