Napisano 18 Lipiec 200321 l Czy ktoś może wie jak postwić linie za pomocą skryptu. Mi po użyciu następującej komendy: line randerable:true segment:1 length:10 UseViewportSettings:true pojawia się tylko normal pierwszego verteksa ale samego verteksa tam nie widze. Co robie nie tak?
Napisano 18 Lipiec 200321 l Na razie masz jedynie obiekt typu line, ale nie zdefiniowales w nim zadnych vertexow. Dodajesz je przy pomocy addKnot.
Napisano 21 Lipiec 200321 l Autor Dzięki Lechoo za kaolejną cenną rade. Mam jednak problem z ustwieniem kolejnych Knot\'ów w lnini. Napisałem taki kawałek kodu: lin = line randerable:true segment:2 length:10 UseWiewportSettings:true addKnot lin 1 #corner #line poz -- \"poz\" - zdefiniowny wcześniej point3 i wywala mi shape spline index out of range:1 zamiast 1 może być każda inna liczba na którą ją zamienie to gdze właściwie określa sę zakres shape spline index?
Napisano 21 Lipiec 200321 l Problem polega na tym ze line jest tylko \"pojemnikiem\" na splajny, zeby cokolwiek zobaczyc w viewporcie musisz tam \"wrzucic\" splajna i zdefinioawc mu conajmniej 2 vertexy. Ten blad wyskakuje poniewaz chcesz dodac vertex do pierwszego splajna w shapie a tego splajna jeszcze nie zdefiniowales. Mam nadzieje ze za bardzo nie zagmatwalem. Napisalem cos takiego: lin = line randerable:true segment:2 length:10 UseWiewportSettings:true convertToSplineShape lin new_line = addNewSpline lin addKnot lin new_line #corner #line [0,0,0] addKnot lin new_line #corner #line [10,0,0] updateShape lin