Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Testuję mental ray w 3ds i napotkałem pewien problem. Chodzi o wysokie rozdzielczości od pewnego momentu tj 7000x5000 pikseli pojawia się ....

Chodzi o bardzo prostą scenę

W czym problem ? czy można coś zmienić w ustawieniach ? Próbowałem w Preference Settings/ rendering/bitmap pager ale te ustawienia nie dotyczą chyba mental ray.

Przy okazji chciałbym zapytać jaką maksymalną rozdzielczość można uzyskać w mental ray

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 784
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

za malo ramu ? albo za maly plik stronnicowania (page file) windows

no chyba ze masz zwalony ram

Napisano
  • Autor

No nie wiem.... kombinowałem z plikiem stronicowania i nic RAM jest w porządku chociaż nie jest go za wiele 512. Za pomocą rdzennego rendera 3ds z tą samą sceną w rozdzielczości 13333x10000 pikseli nie było problemu. Natomiast w mental ray dochodzę dokładnie do 6000x4500 i to ostatnia rozdzielczość którą renderuje a potem wywala błąd. Mam prośbę aby ktoś spróbował u siebie zrenderować coś banalnego (aby nie tracić czasu) w wyższych rozdzielczościach używając mental ray może przyjdą jakieś wnioski pod kątem sprzętu lub ustawień.

PS.Może te rozdzielczości wydadzą się wam chore ale chodzi o wydruki wielkoformatowe