xeav Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Witam, nudziło mi się więc zrobiłem swój pierwszy prosty videotutorial: 'Tworzenie bateri' :] może się ktoś skorzysta do wykonania potrzebne nam będą: Maya 7 i jakiś komputer. prawy>zapisz jako part1 [10 mb] part2 [10 mb] part3 [8 mb] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 "Najważniejszą rzeczą jest ustawienie skrótów klawiatury co jest pokazane w pierszwej części " znaczy mam sobie ustawic klawisze tak jak Ty? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 to jest dla nowych userów i nie muszą byc tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 wszystkie linki nie dzialaja :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 już jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 dzieki!! - powinno sie przydac - wreszce spróbuje mayi. Dawaj wiecej jak masz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 thx hindus znacie jakieś free hostfile serwery, rapidshare u mnie nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 O_o Maya for hindus? Następny nawraca się :> Co do tutka, to te skróty niepotrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Przepraszam że sie wtrące ale dla mnie przy nauce Mayi, najważniejsze było (tylko gdy przechodzi sie z innego softu) szybkie złapanie interface'u. Szczególnie, ustawień takich jak zmiana viewportów, szybka manipulacja, dostosowanie półek, marking menu. W Mayce praktycznie nie korzystam ze skrótów poza niezbędnym minimum. Wszystko mam w hotboxie. Może pokazać takie podstawy? Plus masę potrzebnych skryptów takich jak MJPolyTools, Pelt map, LocalTools, X-ray i takie tam insze jeszcze. A zapomniałem o ustawieniach pluggin managera aby automatycznie ładował najpotrzebniejsze rzeczy. Fabrycznie tego nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Fakt, grunt to dobry interface. Ja np. mam wszystko pochowane - włącznie z menu głównym, także gdy modeluję, to włączam nawet ukrywanie paska start, więc mam viewport na caaalutki ekran :). Reszta to hotkeys, markingmenus ew. hotbox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 proboje sciagnac twojego tutka ale co chwile mi sie on przerywa.. dalczego tak sie dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Luty 2006 Autor Share Napisano 17 Luty 2006 dunno. może spróbój jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASY2002 Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Kiedy były takie kompy :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi