ronine Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Witam Poszukuje Tutoriala do Reactor'ów a dokładnie do motor'a...chce w śmigłowcu uruchomić wirnik...czy koś ma może tutoriala jak to popodłączać i ustawić?? pozdrawiam
misiekp Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 jeden obszerny tutorial o reactorze(nie wiem czy konkretnie o motorze ale sprawdz) znajduje sie w sekci Tutorials na stronie http://www.3dkingdom.org pozdr
WToreK Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 Tak tylko (moze glupio) spytam czemu akurat reactorem chcesz "uruchomic" ten Twoj silnik - nie prosciej zanimowac po prostu obrot wirnika wokol jednej osi ?
illy Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 ale pewnie jemu zalezy na przyspieszeniu smigla, moze jakims maxscriptem
Marcin Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 przyspieszenie ? przeciez to mozna zrobic w track editor za pomocą curve`a
WToreK Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 dokladnie ;] ja myslalem ze moze jakies przechyly czy jak to tam w smiglowcach jest, ale reactor motor tego przeciez nie potrafi ;)
AGmakonts Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 no chyba że ztoibił cały silnik i wiatrem powoduje eksplozje w cylindrach:D ale tu serio nawet nie to ze się nie opłaca ale jest prawie iemożliwe z praktycznego punktu widzenie zrobienie tego w reactorze
WToreK Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 no chyba że ztoibił cały silnik i wiatrem powoduje eksplozje w cylindrach:D hehehe, to zes dowalil ;D Czekajmy na wypowiedz autora watku ;]
piotrek Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 Może po prostu ten cały śmigłowiec to przykrywka - tak naprawdę ronine chce się nauczyć reactora, a żeby nie było tak na sucho, to zrobił helikopter. :D
ronine Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 co ptrzebowałem to znalazłem......nie chciałem wokół osi animować(tak by było najprościej)chodziło mi o zanimowanie rozruchu wirnikano i swobodne manipulowanie prędkością obrotu. Dizekuję wszystkomza pomoc. Pozdrawiam
WToreK Napisano 14 Grudzień 2005 Napisano 14 Grudzień 2005 No czyli curvami ( jak to brzmi :D ) operujac masz bardzo ladna manipulacje predkoscia - a jest chyba latwiej niz symulowacje reactorem robic. sam znalazles, od razu tak trzeba bylo, brawo ;]
Rekomendowane odpowiedzi