Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wiec tak mam kilka problemów z tym programikiem:

-nie moge załadowac nieskompresowanych plików avi gdyż wyskakuje internal error (a na innym kompie pliki nie skompresowane sie ładują ale program sie wiesza)

-jak juz uda mi sie wyrenderowac zwolniony filmik to niemam głosu pozatym jest strasznie kiepskiej jakosci i

-po trzecie już nie wiem którego kodeka użyć do kompresji żeby uzyskać jak najlepsza jakość

z góry dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
-nie moge załadowac nieskompresowanych plików avi gdyż wyskakuje internal error (a na innym kompie pliki nie skompresowane sie ładują ale program sie wiesza)
to przerob na skompresowany, moze jakis indeo5?

-jak juz uda mi sie wyrenderowac zwolniony filmik to niemam głosu pozatym jest strasznie kiepskiej jakosci i
dodaj glos osobno w innym sofcie, pozatym chcesz dzwiek rozciagac?

wiadomo ze sie zepsuje

-po trzecie już nie wiem którego kodeka użyć do kompresji żeby uzyskać jak najlepsza jakość
ale finalnie czy jak?

i co chcesz z tym zrobic?

jak do zastosowan web to jakies wmv lub mov a jak zeby sobie w domu poogladac to xvid lib inny divx ewentualnie mpeg2

Napisano
  • Autor

tak własnie zrobiłem wrzuciłem skompresowany, tylko te problemy z jakością, mnie dobijają, z drugiej strony jesli ten zwolniony i wyrenderowany klip chce zaimoprtowac do adobe premiere to co mam go rozkompresowac? bo u mnie przynajmniej nie ładuje skompresowanych plików programik premiere pro 7 ?

:-[ (totalny noob ze mnie jesli chodzi o kodeki i kodowanie)

i jeszcze jedno czy retimer obrabia również głos? czy tylko u mnie tak dziwnie sie zachowuje

własnie i nie wiem jakiego kodeka użyć finalnie czaqs mnie goni, a dopiero zaczynam sie z tym wszystkim bawić ale zależy mi na jak najlepszej jakosci bo bedzie to reklama dla takiej firmy ale generalnie chodzi o póżniejsze odtwarzanie na domowym dvd lub pececie (stylistyka zdania do bani fu :) )

Napisano

sprobuj pod AE to zrobic z pluginem retaimera, masz tam jego okrojaona wersje ale nic sie nie kaszani zadnych bledow itd.

Napisano

kurde, pomylilem sie, myslalem ze caly czas chodzi o retimera pod AE... (me dumb ass)

Chociaz tego realviza tez uzywalem, on chyba nie robi audio, zreszta audio i tak kazdy program zniszczy, uzyj jakies cool edit lub soundforge do zwolnienia audio.

a kodek? moze HuffYuf? nie znam linka i nie wiem czy darmowy

Napisano
  • Autor

dzieki za podpowiedzi uzyłem kodeka indeo czy jakoś tak i wszystko sie ładnie ładuje nie ma z niczym problemów właśnie z dźwiękim też rozkminiłem że można w innym programiku tylko dany fragment zwolnić...

dzięki i pozdrawiam

Napisano
  • Autor

jeszcze takie małe pytanko, jaki program może mieć też funkcje zwalniania video i dźwieku za pomocą "wyznaczonej krzywej" tak jak retimer, ale żeby równocześnie obrabiał dźwięk?

Napisano

oj chyba zaden;/

moze w ulead cos tam studio sie da, ale nic nie obiecuje

Napisano

dawniej się bawiłem ulead media studio i można było zwalniać dzwięk i video ale nie wiem czy w jednym czasie