neos Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Witam. Padło na z4 :) rhino + majka/mental Można powiedzieć że jest to mój drugi samochód w rhino (pierwszego nie ukończyłem). Z modelu na model uczę się nowych technik i robię mniej błędów. Tutaj niestety jest ich jeszcze wiele - jestem tego świadom :)
Knysha Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Hmm nie podobaja mi sie surfy na bokach ;/. Pokaz scrsht z viewportu w nosorozcu ;P. Pzdr
Gość User190 Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 te krągłości - przewaga NURBS nad wszystkimi meshami razem wziętymi :) Zapowiada się nieźle :)
neos Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 taka krzywizna jest celowa, ale powinna być na całej długości drzwi, na renderze to nie wyszło zabardzo więc dla pewności pociągnałem kilka punktów w tył
MohSETH Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Czy tylko ja na tymforum mam problem z równaniem Samochód + Rhino?:) Robisz sam czy z tutka? No ale te drzwi to rzeczywiście są do wyklepania:) Pozdrawiam
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 no BMW nie nawidze (zawsze kojarzy mi sie ze złotym łancuchem na klacie, a własciwie to z polskim niemcem takim w ciuchach adidasa ) ale model masz pierwsza klasa ..........................kiedy ja sie tak naucze 8-(
Darus Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 jak dla mnie rewelka :) Szczegolnie ze wlasnie ostatnio probowalem zrobic swoj pierwszy samochodzik i bazowalem wlasnie na Z4... moj przy twoim to wielki klocek :o chyba wcisne DELETE i zaczne od nowa :)
neos Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Napisano 20 Grudzień 2005 Ciagle pracuje, musialem przerobic caly przod bo okazal sie totalnie nie zgodny z oryginalem :). Dzieki za komentarze. MohSETH: mówisz o tym tutorialu do mayi? w każdym razie nie, robię całkowicie sam.
AnyMan Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Super Ci to wychodzi. Ile nad tym pracowałeś? Ale tam u dołu drzwi jakiś dziwny reflex się pojawił...
javor Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 zmniejsz te odbicia lakieru bo są sporo za mocne i za mocno masz te drzwi wygięte ... wiem że taki mają kształt ale za bardzo go chyba uwydatniłeś - powinne być bardziej płaskie no i dawaj dalej :)
neos Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 dzieki za komentarze. Wyklepałem trochę drzwi, lepiej? Lakier to standardowy carpaint majki. Nie wiem nawet gdzie się tam refleksy zmniejsza :) ale sprawdzę to.
Marcin_ps Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 jak to brazil to IRQ w materiale odpowiada za odbicie ( jesli dobrze pamietam )..
Lis Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Fajnie fajnie. Ale czy ten dach faktycznie jest taki wypukło okrągły ?? pozatym miejsce na tablice mi się nie podoba.
JohnZi Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 no moze i lakier nawe ciekawie wyglada, ale na twoim miejscu poszedl bym w druga strone i zrobil cos w tym stylu http://www.desktopmachine.com/framepic.php?id=5083&size=1024 Jak masz masz chote to kombinuj, modelik ladny:]
-=S3B=- Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Bardzo fajnie lampy wyszly. Lakier moze troche zbyt bardzo odbija otoczenie ale i tak fajnie wyglada. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi