Napisano 17 Grudzień 200519 l Witam. Padło na z4 :) rhino + majka/mental Można powiedzieć że jest to mój drugi samochód w rhino (pierwszego nie ukończyłem). Z modelu na model uczę się nowych technik i robię mniej błędów. Tutaj niestety jest ich jeszcze wiele - jestem tego świadom :)
Napisano 17 Grudzień 200519 l Hmm nie podobaja mi sie surfy na bokach ;/. Pokaz scrsht z viewportu w nosorozcu ;P. Pzdr
Napisano 17 Grudzień 200519 l te krągłości - przewaga NURBS nad wszystkimi meshami razem wziętymi :) Zapowiada się nieźle :)
Napisano 17 Grudzień 200519 l Autor taka krzywizna jest celowa, ale powinna być na całej długości drzwi, na renderze to nie wyszło zabardzo więc dla pewności pociągnałem kilka punktów w tył
Napisano 17 Grudzień 200519 l Czy tylko ja na tymforum mam problem z równaniem Samochód + Rhino?:) Robisz sam czy z tutka? No ale te drzwi to rzeczywiście są do wyklepania:) Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200519 l no BMW nie nawidze (zawsze kojarzy mi sie ze złotym łancuchem na klacie, a własciwie to z polskim niemcem takim w ciuchach adidasa ) ale model masz pierwsza klasa ..........................kiedy ja sie tak naucze 8-(
Napisano 18 Grudzień 200519 l jak dla mnie rewelka :) Szczegolnie ze wlasnie ostatnio probowalem zrobic swoj pierwszy samochodzik i bazowalem wlasnie na Z4... moj przy twoim to wielki klocek :o chyba wcisne DELETE i zaczne od nowa :)
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor Ciagle pracuje, musialem przerobic caly przod bo okazal sie totalnie nie zgodny z oryginalem :). Dzieki za komentarze. MohSETH: mówisz o tym tutorialu do mayi? w każdym razie nie, robię całkowicie sam.
Napisano 23 Grudzień 200519 l Super Ci to wychodzi. Ile nad tym pracowałeś? Ale tam u dołu drzwi jakiś dziwny reflex się pojawił...
Napisano 23 Grudzień 200519 l zmniejsz te odbicia lakieru bo są sporo za mocne i za mocno masz te drzwi wygięte ... wiem że taki mają kształt ale za bardzo go chyba uwydatniłeś - powinne być bardziej płaskie no i dawaj dalej :)
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor dzieki za komentarze. Wyklepałem trochę drzwi, lepiej? Lakier to standardowy carpaint majki. Nie wiem nawet gdzie się tam refleksy zmniejsza :) ale sprawdzę to.
Napisano 29 Grudzień 200519 l jak to brazil to IRQ w materiale odpowiada za odbicie ( jesli dobrze pamietam )..
Napisano 29 Grudzień 200519 l Fajnie fajnie. Ale czy ten dach faktycznie jest taki wypukło okrągły ?? pozatym miejsce na tablice mi się nie podoba.
Napisano 29 Grudzień 200519 l no moze i lakier nawe ciekawie wyglada, ale na twoim miejscu poszedl bym w druga strone i zrobil cos w tym stylu http://www.desktopmachine.com/framepic.php?id=5083&size=1024 Jak masz masz chote to kombinuj, modelik ladny:]
Napisano 29 Grudzień 200519 l Bardzo fajnie lampy wyszly. Lakier moze troche zbyt bardzo odbija otoczenie ale i tak fajnie wyglada. pozdrawiam