Napisano 22 Grudzień 200519 l 1. Jak mozna dodac dodatkowy wierzchołek ?? (np. zeby zrobic pieciokat z czworokata) 2. Powiedzmy ze mam kwadrat podzielony na 4 mniejsze. Czy da sie zrobic z tych 4 jeden ?? 3. Szukam jakiegos tutoriala jak wykonac gąsiennice (chociaz najprostsze) zna ktos jakies ?? Przeszukałem wszystkie na stronce ale nic nie znalazłem 4. Jak zaokraglic krawedzie ?? (np. w kwadracie :) ) 5. Jak zmienic tło w renderze ?? Uzywam 3ds maxa bez rzadnych bajerow
Napisano 22 Grudzień 200519 l 1. funkcja chamfer 2. funkcja attach, jeśli chodzi o poly to usuń krawędz między nimi 4. funkcja chamfer 5. rendering> background
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor Moglbys napisac dokladniej ?? a nie tylko nazwami strzelac ?? ad.1 robia mi sie z 1 wierzchołka 3, a ja chcialem dodac jeden ad.2 chodzi o poly, ale jak usuwam krawedzie to poly tez sie usuwaja :/ ad.4 Mozesz powiedziec jak ??
Napisano 22 Grudzień 200519 l 1 sory, źle przeczytałem, możesz narzędziem 'cut' lub connectedges 2. nie delete tylko remove w edycji Edge 4. zaznaczasz krawędzie i wciskasz chamfer lub chamfer options więcej w MaxHelp (f1)
Napisano 22 Grudzień 200519 l Balas - poczytaj tutoriale , i przyczytaj helpa załączonego do 3dmaxa help ma wyszukiwarke, wpisując w niej odpowienie nazwy mozesz łatwo znalesc to co cie interesuje Moglbys napisac dokladniej ?? a nie tylko nazwami strzelac ?? mogl bys jakos mniej arogancko wyrazac swoje prośby ? temat tez lekko odbiega od reguł forum , przeczytaj regulamin forum i dostosuj nazwe tematu
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor mogl bys jakos mniej arogancko wyrazac swoje prośby ? sry ale troche nie w sosie dzisiaj jestem :/ Troche nie za bardzo wychodzi to zaokraglenie :/ bo to tylko rog scina :/
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor A jednak sie da :) Bo ja zrobilem raz, i pozniej z tych krancow to wyszly robilem :D Troche popracowalem i jak daje apply to wychodzi :) Acha i jeszcze jedno: mam w jednym miejscu 2 wierzcholki, jak je polaczyc ?? Bo proboje ale mi nie wychodzi :(
Napisano 22 Grudzień 200519 l jeśli w jednym miejscu to poprostu usuń jeden lub połącz narzędziem 'weld' w edycji verteksów
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor Dzieki :) to by bylo chyba na tyle :) Albo jeszcze jedno :) Jak dam extrude na obiekcie, ktory jest zaokraglony to to co sie utworzy (jak to sie profesjonlanie nazywa ?? :P ) jest strasznie kanciate. Jak tego uniknac ??