Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 1. Jak mozna dodac dodatkowy wierzchołek ?? (np. zeby zrobic pieciokat z czworokata) 2. Powiedzmy ze mam kwadrat podzielony na 4 mniejsze. Czy da sie zrobic z tych 4 jeden ?? 3. Szukam jakiegos tutoriala jak wykonac gąsiennice (chociaz najprostsze) zna ktos jakies ?? Przeszukałem wszystkie na stronce ale nic nie znalazłem 4. Jak zaokraglic krawedzie ?? (np. w kwadracie :) ) 5. Jak zmienic tło w renderze ?? Uzywam 3ds maxa bez rzadnych bajerow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 1. funkcja chamfer 2. funkcja attach, jeśli chodzi o poly to usuń krawędz między nimi 4. funkcja chamfer 5. rendering> background Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 Moglbys napisac dokladniej ?? a nie tylko nazwami strzelac ?? ad.1 robia mi sie z 1 wierzchołka 3, a ja chcialem dodac jeden ad.2 chodzi o poly, ale jak usuwam krawedzie to poly tez sie usuwaja :/ ad.4 Mozesz powiedziec jak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 1 sory, źle przeczytałem, możesz narzędziem 'cut' lub connectedges 2. nie delete tylko remove w edycji Edge 4. zaznaczasz krawędzie i wciskasz chamfer lub chamfer options więcej w MaxHelp (f1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Balas - poczytaj tutoriale , i przyczytaj helpa załączonego do 3dmaxa help ma wyszukiwarke, wpisując w niej odpowienie nazwy mozesz łatwo znalesc to co cie interesuje Moglbys napisac dokladniej ?? a nie tylko nazwami strzelac ?? mogl bys jakos mniej arogancko wyrazac swoje prośby ? temat tez lekko odbiega od reguł forum , przeczytaj regulamin forum i dostosuj nazwe tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 mogl bys jakos mniej arogancko wyrazac swoje prośby ? sry ale troche nie w sosie dzisiaj jestem :/ Troche nie za bardzo wychodzi to zaokraglenie :/ bo to tylko rog scina :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 dodaj więcej chamferów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 To mi zygzaczek wychodzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 A jednak sie da :) Bo ja zrobilem raz, i pozniej z tych krancow to wyszly robilem :D Troche popracowalem i jak daje apply to wychodzi :) Acha i jeszcze jedno: mam w jednym miejscu 2 wierzcholki, jak je polaczyc ?? Bo proboje ale mi nie wychodzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 jeśli w jednym miejscu to poprostu usuń jeden lub połącz narzędziem 'weld' w edycji verteksów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 Dzieki :) to by bylo chyba na tyle :) Albo jeszcze jedno :) Jak dam extrude na obiekcie, ktory jest zaokraglony to to co sie utworzy (jak to sie profesjonlanie nazywa ?? :P ) jest strasznie kanciate. Jak tego uniknac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 modyfikator SMOOTH ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2005 Ale przed czy po ?? I gdzie to jest ?? Bo ja nie widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 tam gdzie inne modyfikatory :] poczytaj czasem helpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wuju Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 macie moze 3ds max'a po polsku:D?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Nie. Nikt nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi