kongo Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Witam mam nadzieje ze to będzie ostatnie moie pytanie do ,,starych wyjadaczy,, przed swiętami kiedy robie projekt nawet całkiem prosty ,bez gigantycznej ilosci segmętow w obiektach itp max mi się tnie ust.na open chciałbym przedstawić parametry mego kompa procesor- 2600 amd sempron---wiem kicha płyta gł. -abit nf7 nforce 2 karta graficzna- radeon 128bit pamięć -768 m powiedzcie mi moi drodzy co mam zrobić azeby maxio mi się nie cią pewnie zmienić cały osprzęt a tak poważnie to co wywalić i co dokupić a może problem jest gdzie indziej
xeav Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 może masz sterownik wyświetlania ustawiony na software, zmień na openGL lub dx. Cuystomize>Viewports> Display Driver
kongo Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 nie, no własnie napisałem ze mam na open
javor Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 ile masz poly w scenie ??? może masz jakieś spore textury wyświetlane w viewportach ??? i może spróbuj na direct 3d
JunioR Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 mi sie kiedys max cią gdy miałem baardzo mało miejsca na dysku C :p ale moze u ciebie jest to spowodowanie nie samym 3ds maxem ale zasmieconymi dyskami itp.
kongo Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 powiem tak nie mam zbyt rozbudowanych textur i tosamo dzieje się na direct3 co dziwne, a jesli chodzi o dysk systemowy to jeszcze wczoraj formatowałem wszystkie dyski w tym system i nic nowego nie zainstalowałem więc dysk jest czysciutki a może wina jets tylko techniczna w moim osprzęcie mhmhm ?
tweety Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 sprawdź rejestry systemowe i oczyść je, potem zobacz co ci bzyka w tle systemu, wyłącz sobie np: GG, przeglądarkę internetową etc. jeśli to nie pomoże to stwórz sobie oddzielne konto dla samego maxa i wyłącz wszystkie usługi sieciowe (odetnij się na tym koncie od internetu), zablokuj ładowanie kart dźwiękowych innych sterowników programowych (np: u mnie Wacom Driver czy OpenOfficeSTart, winampagent etc.) i jeśli masz to nie wstawiaj sobie bzurnych styli w stylu StyleXP czy WindowsBlind. A jeśli to nie pomoże to kaszanić się może sam system i wtedy reinstall :) pozdrawiam
kongo Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Napisano 23 Grudzień 2005 próbuje i próbuje tweety a co masz ma myśli pisząc oddzielne konto dla maxa
tweety Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 hmm... jeśli max "łindołsa ikspe" to: Start->Panel Sterowania->Konta użytkowników Tam ustawisz sobie więcej niż jedno konto na które podejrzewam się teraz automatycznie logujesz.
Rekomendowane odpowiedzi