Napisano 23 Grudzień 200519 l Witam mam nadzieje ze to będzie ostatnie moie pytanie do ,,starych wyjadaczy,, przed swiętami kiedy robie projekt nawet całkiem prosty ,bez gigantycznej ilosci segmętow w obiektach itp max mi się tnie ust.na open chciałbym przedstawić parametry mego kompa procesor- 2600 amd sempron---wiem kicha płyta gł. -abit nf7 nforce 2 karta graficzna- radeon 128bit pamięć -768 m powiedzcie mi moi drodzy co mam zrobić azeby maxio mi się nie cią pewnie zmienić cały osprzęt a tak poważnie to co wywalić i co dokupić a może problem jest gdzie indziej
Napisano 23 Grudzień 200519 l może masz sterownik wyświetlania ustawiony na software, zmień na openGL lub dx. Cuystomize>Viewports> Display Driver
Napisano 23 Grudzień 200519 l ile masz poly w scenie ??? może masz jakieś spore textury wyświetlane w viewportach ??? i może spróbuj na direct 3d
Napisano 23 Grudzień 200519 l mi sie kiedys max cią gdy miałem baardzo mało miejsca na dysku C :p ale moze u ciebie jest to spowodowanie nie samym 3ds maxem ale zasmieconymi dyskami itp.
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor powiem tak nie mam zbyt rozbudowanych textur i tosamo dzieje się na direct3 co dziwne, a jesli chodzi o dysk systemowy to jeszcze wczoraj formatowałem wszystkie dyski w tym system i nic nowego nie zainstalowałem więc dysk jest czysciutki a może wina jets tylko techniczna w moim osprzęcie mhmhm ?
Napisano 23 Grudzień 200519 l sprawdź rejestry systemowe i oczyść je, potem zobacz co ci bzyka w tle systemu, wyłącz sobie np: GG, przeglądarkę internetową etc. jeśli to nie pomoże to stwórz sobie oddzielne konto dla samego maxa i wyłącz wszystkie usługi sieciowe (odetnij się na tym koncie od internetu), zablokuj ładowanie kart dźwiękowych innych sterowników programowych (np: u mnie Wacom Driver czy OpenOfficeSTart, winampagent etc.) i jeśli masz to nie wstawiaj sobie bzurnych styli w stylu StyleXP czy WindowsBlind. A jeśli to nie pomoże to kaszanić się może sam system i wtedy reinstall :) pozdrawiam
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor próbuje i próbuje tweety a co masz ma myśli pisząc oddzielne konto dla maxa
Napisano 23 Grudzień 200519 l hmm... jeśli max "łindołsa ikspe" to: Start->Panel Sterowania->Konta użytkowników Tam ustawisz sobie więcej niż jedno konto na które podejrzewam się teraz automatycznie logujesz.