Napisano 23 Grudzień 200519 l Mam problem z moją sceną w 3ds max. Otóż zrobiłem na jednym z obiektów za gęstą siatkę. Teraz chciałbym ją rozrzedzić, bo rendering 1 klatki trwa 4 minuty, a to ma być animacja. Proszę o podanie nazwy modyfikatora lub linka do pluginu, który rozwiązałby mój problem. Z góry dzięki.
Napisano 23 Grudzień 200519 l A jak zrobiłeś tą gęstą siatkę? Można sorzystać z modyfikatora optimize, zle to okropnie psuje siatkę i powoduje bugi w wyglądzie modelu. Jeśli to nie jest skomplikowany model, spróbuj ręcznie poprawić siatę.
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor Model może i nie jest skomplikowany, ale prosty też nie. A siatke zagęściłem tak mocno że ręcznie to z rok chyba potrwa :( Spróbuję z tym optimize.
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor No niestety na renderze wychodzą czarne plamy, byłbym wdzięczny za podanie innego rozwiązania... Mój model ma 218016 krawędzi, 36340 wierzchołków i 72672 face'ów. Jest to model książki, sam nie wiem jak go tak zagęściłem... Proszę o szybką pomoc bo już naprawde nie wiem co robić.
Napisano 23 Grudzień 200519 l Jeżeli miałeś przedtem ładną siatkę i użyłeś Smootha, to można ręcznie zaznaczać loopy i je usuwać. Najlepiej pokaż tą siatkę.
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor Chyba nie będzie takiej potrzeby, stwierdziłem że tamten model jest do niczego i zacząłem robić od nowa. Tym razem pomyślę zanim włącze MeshSmootha (w starym modelu znalazłem 6, wszystkie w trybie Classic... no comment -.-). Tymczasowo uważam temat za zamknięty.