michalbb Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Gdy wstawiam to przez views/vievport background tło, to gdy obracam kamerę wokol wlasnej osi to tło stoi w miejscu... jak ustawic zeby sie poruyszalo gdy ja poruszam kamerą?
michalbb Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Napisano 24 Grudzień 2005 niestety to nie to... mam nadzieje ze mnie dobrze zrozumiano
illy Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 render->environment? albo zrob duza sphere i naloz na nia, czy tam inny walec wokol sceny
michalbb Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Napisano 25 Grudzień 2005 zrobilem tak: render->environment->wczytalem bitmape na tło potem ustawilem w view->viewport background->use environment background (zeby wogole bylo widac to tło... niestety tło, gdy kamera sie porusza nie zmienia swojej pozycji względem kamery, a wiec zwracam sie do was z pytaniem: JAK ZROBIĆ ŻEBY TO TŁO NIE SZŁO ZA KAMERĄ? MOŻE KTOŚ WIE? THX!
piotrek Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 illy ci napisał - zrób dużą sferę lub walec, odwróć normalne i nałuż teksturę odpowiednią
Tas Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 mozna tez manualnie updateowac, to o czym Xeav pisal tylko ze: ctrl+alt+shift+b :) szkoda ze nie mozna tego automatycznie przy obracaniu wlaczyc... pzdro
Rekomendowane odpowiedzi