muody Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 z tym lakierem faktycznie przesadziłem, ale w sumie niewiele da się tu wymyśleć. liczę raczej na poprawę poprzez ciemne detale (przypalenia, rdza itp) ujecia juz nie zmienie :D ale mooocno przemysle kolejna prace zanim zaczne malowac thx for comment
Marluk Napisano 6 Luty 2006 Napisano 6 Luty 2006 ujołeś mnie tym tematem, rozumiem, że wyszło to spontanicznie, ale bardzo fajnie. Rysuj dalej, używaj mniejszych pędzli, dzięki nim wydobądź szczegóły, fakturę, jednocześnie mniej bluruj, no i wkomponuj obiekty kolorystycznie (nałóż wspólną aurę) -bo się gryzą.
muody Napisano 6 Luty 2006 Autor Napisano 6 Luty 2006 dzieki wielkie za odpowiedz, postaram sie zastosowac do rad. dostalem tez komentarz na innym forum, ze samochod zbyt czysty i sie gryzie z reszta - odpowiadam wiec, ze mam nadzieje zmienic to kiedy samochod bedzie juz poniszczony, powinno poprawic sprawe... poki co chce skonczyc "podstawe"
Miśko Napisano 6 Luty 2006 Napisano 6 Luty 2006 Nierozumiem tego poderwanego asfaltu ale fajny modelik auta wybrałeś:)
muody Napisano 6 Luty 2006 Autor Napisano 6 Luty 2006 biedny bo zle narysowany, czy biedny bo zginie?
muody Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 http://images2.fotosik.pl/24/oh40xvlp6qtxc8h8.jpg eh prawdopodobnie nie uda mi sie tego skonczyc w terminie... najwyzej zostawie tak jak jest.
emenemsbis Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 postaraj sie jeszcze nad tym popracowac, bo praca ma potencjal!! Na razie samochod za bardzo odstaje od reszty pracy
muody Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 z popracowaniem bedzie ciezko, bo ostatnio nie mam czasu na nic .. jak sie znajdzie kilka godzin w niedziele, to dorobie zabrudzenia i sprobuje go wgniesc w grunt
muody Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 ok takie cos wyszlo wlasnie zauwazylem blad, ze w srodku nie widac okien :D poprawie http://images2.fotosik.pl/24/qlosaezixc5xzdow.jpg
Marluk Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Podoba mi się pomysł-coś wreszcie nietuzinkowego, jednak za mało jest detalu w rysunku, zabawy światłem i kolorem.
Eden-3d Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 ja bym wywalil te obiekty co sa z tylu i zosawil same chmury
muody Napisano 18 Luty 2006 Autor Napisano 18 Luty 2006 Marluk: chodzi o to, że wszystko jest białym światłem oświetlone? Eden: no nie najgorzej to wyglada wtedy.. ale nie jestem pewien, czy lepiej. obrazek: http://images2.fotosik.pl/24/tzznls1a6xy9e9ns.jpg
Marluk Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 bez tego czegoś na bokach wyglada znacznie lepiej. Zrób faktury i oświetl je. Dodaj więcej kontrastów. Chodzi o to, żeby to co metalowe wyglądło na metal, a nie jak namalowane umownie, miękko jak teraz. Generalnie narzuć więcej czerni-cienia i rozświetl tam gdzie trzeba-uzyskasz większy kontast.Poeksperymentuj jeszcze trochę, bo z tego rysunku można jeszcze sporo wycisnąć. Na twoim miejscu usunołbym te światła z luf. No i generalnie wyostrzyj szczegóły. Zobacz na tego mini, niektóre dziury są nie ostre-czujesz to-drzwi, dach-strasznie się to gryzie. Wygląda to tak jakbys nagle użyl jakiejś tekstury w niskiej rozdziałce-mniej blura, więcej mniejszych brushy. 1
muody Napisano 20 Luty 2006 Autor Napisano 20 Luty 2006 myślę, że to już będzie koniec z tym obrazkiem ostatnio nie miałem czasu na nic, znalazłem dziś wieczór (w nocy?) koło dwóch godzin (czasami trzeba niestety oszczędzić na śnie), czas brać się za inne zadania, a tu macie obraz http://avenger.jz.pl/PREFINAL.jpg http://images1.fotosik.pl/25/bpapagoc04g1vf3z.jpg Marluk - dziękuję za cenne rady i przepraszam, że akurat w tym obrazie nie skorzystałem. starałem się wykorzystać czas, ale jak widzisz nie było go za dużo. :( póki co mam za mało doświadczenia czy inteligencji, żeby móc szybko coś poprawiać. w następnej pracy powinny pojawić się efekty emenemsbis, Miśko, Eden, Maqs, miwt, _kuba_, kednopser, dareg i ludzie spoza forum: wasz wpływ na obraz widać bardzo dobrze. dziękuję za poświęcenie czasu i odwiedzenie wątku eh pod koniec wziąłem się za eliminowanie błędów z czasów początku pracy. po prostu STRASZNE :eek: ciężko byłoby wam uwierzyć, ile nauczyłem się podczas mojej pierwszej Bitwy... mi też ciężko uwierzyć. mam nadzieję, że to samo powiem po kolejnej :rolleyes:
emenemsbis Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Szkoda ze nie masz juz czasu posiedziec nad ta praca:( moglbys np dac zolte promienie zza chmur, co moim zdaniem ozywiloby troche tlo:) i ziemie troszke poprawic. Nie wiem jak to wytluaczyc ale mam wrazenie ze czolg i samochod sa jakby wklejone w tlo... trzymam kciuki za Twoja prace:D
muody Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 ja wiem, jak to wytłumaczyć - mało doświadczenia na początku i brak rozłożenia głownych barw i elementów... no i zmiany konceptu w czasie tworzenia, na szczęście na lepsze
Marluk Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Dobrze wyglądają szczegóły -te obok światła na czołgu. Jak znajdziesz chwilę czasu to zrób w ten spsób cały czołg-a szczególnie pochyłą, przednią ścianę. Grunt, że wiesz o co chodzi.
Maqs Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Jest niedorobek kilka, ale mi sie podoba:) No i gratuluje pierwszego NIE speedpainta:D
_Mich@l_ Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Kurde, aż serce ściska. Nie miałeś co wybrać?! To rozwalone autko to moje ukochane. Kocham mini cooperki. jeszcze ma taką smutną minkę... heh
Rekomendowane odpowiedzi