Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Praca przedstawia istotę symbolizującą ziemię osaczoną i pożeraną przez człowieka - potwora o wielu obliczach. Obraz jest wyrazem troski o naszą planetę bezradną wobec niestrudzonych poczynań jej mieszkańców - ludzi, zdolnych swoją działalnością doprowadzić do katastrofy.

Projekt jest moim pomysłem, całość powstała przy użyciu tabletu w programie Photoshop 4

Upload%201%20www.JPG

• Odpowiedzi 81
  • Wyświetleń 10,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

FrodoK -> witam zarówno na forum jak i w Bitwie :) życzę powodzenia i czekam na pierwsze szkice

Napisano
  • Autor

Pojawiły się już takie propozycje, że trochę wstyd wrzucać ten szkic..no ale od czegoś trzeba zacząć..dalej będzie olejnie, albo kredkowo..no i na koniec może odrobina PS..Jeszcze jedno, pomysł na oblicze ziemi zaczerpnąłem ze swej wcześniejszej olejnej pracy http://www.digart.pl/prace/download/164535.jpg

Napisano

fajny ten napis human:) przyznam sie szczerze ze nie lubie tego typu prac,ale ta Twoja jest naprawde ciekawa:)

Napisano

o jakim typie??nie znam sie na dzieleniu na typy:P nigdy nie zajmowalam sie kierunkami w sztuce...lubie wszystko co wyglada...naturalnie,poprawnie anatomiczne itd itp,nigdy do mnie nie docieraly prace hmmmm...mi one sie kojarza z czyms takim ze autor po prostu przedstawia to co ma w glowie,jakies wizje, nie zwazajac na jakiekolwiek reguly anatomiczne itp;) eeeh nie wiem jak to wytlumaczyc:]

a co do nowego update'u,ta prawa (z naszej strony) reka jest juz skonczona??bo fajnie tak wyglada:D taka jakb z drewna troche:)

Napisano
  • Autor

rozumiem, ale gdyby pokazywać tylko to co poprawne anatomicznie to świat sztuki byłby o wiele bardziej ubogi..

Napisano

wiem, i dlatego nie uwazam tych kierunkow jako gorsze,po prostu rzadko ktora praca akurat z tego typu nurtu do mnie przemawia:) widocznie nie mam az tak rozwinietej wyobrazni:)

Napisano

a może by tak pojedynek albo napaść Człowieka na Ziemię? tak żeby walka była?wiem, wiem, musiałbyś wszystko zacząć od nowa

Napisano
  • Autor

Możesz komuś odstąpić ten pomysł..faktycznie jest ciekawy, ale jak napisałeś musiałbym wszystko zmieniać, a ja nie mam czasu i w sumie już mi się nie chce..dopracuje to co jest :D

Napisano
  • Autor

dodałem trochę przestrzeni, następnym etapem będzie modyfikacja ludzkiego oblicza i dłoni oraz dopracowanie tła i kosmetyczne poprawki

Napisano
  • Autor

na dzień dzisiejszy chciałbym zmienic tak dużo, że musiałbym robić pracę od nowa, a na to już czasu brak..

Napisano

FrodoK -> widać, że praca wyewoluowała w ciągu ostatniego tygodnia :) pracujesz, to dobrze, efekt coraz lepszy.

pozdrawiam

Napisano

Huh, mocne, oby tak dalej, może zajmij się teraz formą Ziemi, dodaj jej wody nieco.

Napisano
  • Autor

Wersja finalna zapewnie w niewielkim stopniu będzie się różniła od tej prezentowanej dzisaj

Napisano

Dla mnie bomba, ciekawa symbolika ;). 3mam kciuki i powodzenia . . .

Napisano

Szczerze powiedziawszy z poczatku unikalem tej pracy jak ognia i nawet tu nie zagladalem. Oh jak teraz zaluje! Naprawde genialny pomysl i wykonanie.. zakochalem sie w tej pracy. Dla mnie masz 1 miejsce.

Napisano

Przedewszystkim chyba za orginalne podejscie do tematu. Naprawde rzadko zdarza sie taka praca, ktora zupelnie odbiega od reszty i odrazu przykuwa uwage.

Pozatym sposob w jaki przedstawiles "bestie" (czlowieka) i "piekna" (ziemie), przypomina mi troche azteckie posagi.. wspaniala sprawa.

Podobaja mi sie rowniez kolory na tej pracy i ta jej niesterylnosc.. Nie jest tak jak wiekszosc wypieszczonych obrazkow na glanc.. fotorealistycznych. Jest zupelnie inna!

Poprostu mi sie podoba i tyle..

P.s: Jest to tylko i wylacznie moje odczucie i opinia, nie kazdy musi sie z nia zgadzac.

Napisano
  • Autor

dzięki dzięki..hehe..ale zastanawiało mnie dlaczego jej wcześniej unikałeś ;)

Napisano

faktycznie jakosciowo zdecydowanie rózni sie od pozostałych - na miniaturce praca wygląda bardzo interesująco - na większym formacie już troszkę mniej mi sie podoba - może dlatego, że jeszcze niedokończona :D

Napisano
  • Autor

rozczaruję zapewne..ale praca już bardzo się nie zmnieni..może minimalnie..za którymś razem wrzucę link do strony i tam jakość będzie nieco lepsza.

Napisano
  • Autor

kilka kosmetycznych zmian..trzeba wiedzieć kiedy przestać bo najgorzej jest przesadzić..

Napisano

zrób dym bardziej plastyczny, może przynajmniej grubszym pędzlem

Napisano

rób tak, żeby było jak najlepiej :) a jak się lepiej nie da, to widocznie trzeba zostawić (mi np. się podoba jak jest prawie wszystko)

Napisano
  • Autor

zmieniłem trochę dymy..może będą jeszcze bardziej ciężkie i kłębiące się..kolor chyba pozostanie taki jaki jest

Napisano
  • Autor

..hmm..chyba jednak wrócę do poprzednich wersji..nowe dymy niezbyt mi pasują..co sądzicie

Napisano

daj takie linie jak były, tylko grubszym pędzlem i większy kontrast. rozmiękczone tu nie pasują

znaczy ok, tylko nie ten "kolorowy" przy kominach

Napisano
  • Autor

kilka drobnych zmian..niestety jakość po kompresji jest dużo niższa niż oryginału..później wrzucę też większy plik na jakiś serwer..

Napisano
  • Autor

..i znowu trochę kosmetycznych zmian..prosiłbym o konstruktywne komentarze np.."do bani ! zacznij od nowa";)

Napisano
  • Autor

hmm..ale tak jest bardziej przestrzennie..poza tym na oryginale wygląda to łagodniej..

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności