_kzk Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Witam, nie miałem jeszcze przyjemności startować w bitwach, będzie to moja pierwsza potyczka i mam nadzieję, że będę ją miło wspominał ; ) Oto mój pomysł: - tematycznie praca będzie zbliżona do jakże lubianego King Konga ; ) z tym, że całość przedstawiona w morskiej scenerii, czyli: piracki statek z porwaną pięknością - przywiązaną do masztu na 1szym planie, natomiast 2gi plan - bestia - wielka hydra przebijająca pokład poraniona przez piratów [walka], kilka trupów, wszystko podczas sztormu - wielkie fale, deszcz etc. Inspiracja: Call of Cthulhu, God of War etc. Narazie zamieszczam wstępny szkic hydry, bardzo wstępny. Niedługo postaram się przedstawić przedewszystkim samą kompozycję i kilka szkiców potwora. Całość będzie wykonana w 2d no i temat... pewnie ulegnie zmianie : ) Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim uczestnikom.
Leru Napisano 30 Grudzień 2005 Napisano 30 Grudzień 2005 _kzk -> kolejna bitwa morska jednak z troszkę innym podejściem :). Witam na forum i w Bitwie. Pierwszy szkic bardzo miły, powodzenia życzę :)
_kzk Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 Witam od ostatniego posta troszkę mineło, ale niestety nie miałem zbyt wiele czasu. Teraz jest więcej luzu więc na poważnie chciałbym się zabrać się za pracę : ) Prezentuje kolejny szkic, tym razem ogólna kompozycja: Do masztu na pierwszym planie bedzie przywiązana wspomniana kobieta, planuje dodać 2, 3 piratów walczących z potworem. Jeśli chodzi o kolorystykę to cały czas się nad nią zastanawiam, ale wszystko będzie utrzymane raczej w zielono, brązowych barwach. Proszę o komentarze : )
Jonasz_Real Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Heya kzk Podoba mi się koncept, widac że będzie duża dawka adrenaliny, dużo akcji. Bardzo dobre kameralne ujęcie. Że tak powiem, trafione ;) Czekam na updajty Pozdrawiam
Morbid Karbid Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 szkic i kompozycja obiecujące, czekamy na kolory
_kzk Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 Witam, ehh, znowu nie wyszlo mi z czasem, no ale mniejsza o to - do deadlinu bitwy jeszcze troche zostalo wiec jedziemy : ) Prezentuje wersje z kolorkami, pracuje aktualnie nad kobieta, mam nadzieje ze ide w dobrym kierunku ; ) Komentarze mile widziane.
Futro Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 kolorystyka mi sie podoba, podobnie jak pomysl i kompozycja. co do kobiety to troche namieszales (mam na mysli anatomie). ogolnie bardzo fajnie. pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 kąpązycja gites... tylko która noga babki jest widoczna na obrazku? środkowa przednia? no chyba że to w lewym dolnym rogu to fragment masztu z podwiązką :P
_kzk Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 to kawalek masztu, hehe narazie wyszlo jak wyszlo, ale jak mowilem do konca bitwy bedzie ok : )
giorgione Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 nie wiem dlaczego asle przypomina mi to king konga - ahas coś niedobrego dzieje sie z jej prawym łokciem - ogólnie ręka jakaś dziwna - potworek giciorowaty :)
_kzk Napisano 13 Luty 2006 Autor Napisano 13 Luty 2006 Balas, giorgione: juz widze wiekszosc bledow, pokaszaiona klatka + rece, ale wszsystko do zrobienia : )
_kzk Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 ehh deadline jutro, wrzucam kolejny progress: wracam dalej walczyc z obrazkiem ; )
JmTm00 Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Mokre i dynamiczne, spoko:) ale spiesz sie bo imo jeszcze co nieco brakuje. Pozdrawiam
Jonasz_Real Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Czesc, troszkę tą scenę zmaskrowałesz, używaj blura tool'a. Spodziewałem się innego efektu. Pierwszy plan i ostatni są jakby na jednej płaszczyżnie i to nie dobrze wróży. :) Zobaczę twój jutrzejszy updejt. Najlepiej nie idz dzisiaj spac. :D Pozdrówka
maronski Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Faktycznie trochę się praca zmęczyła i zaczynają się przegięcia.
Baldack Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 ciezko tu cos konkretnego zobaczyc poza piersiami obrazek jest bardzo hmm... wiesz "nieczytelny" imo afkors.
Rekomendowane odpowiedzi