Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

nie miałem jeszcze przyjemności startować w bitwach, będzie to moja pierwsza potyczka i mam nadzieję, że będę ją miło wspominał ; )

Oto mój pomysł:

- tematycznie praca będzie zbliżona do jakże lubianego King Konga ; ) z tym, że całość przedstawiona w morskiej scenerii, czyli: piracki statek z porwaną pięknością - przywiązaną do masztu na 1szym planie, natomiast 2gi plan - bestia - wielka hydra przebijająca pokład poraniona przez piratów [walka], kilka trupów, wszystko podczas sztormu - wielkie fale, deszcz etc.

Inspiracja: Call of Cthulhu, God of War etc.

Narazie zamieszczam wstępny szkic hydry, bardzo wstępny. Niedługo postaram się przedstawić przedewszystkim samą kompozycję i kilka szkiców potwora.

hydra_700.jpg

Całość będzie wykonana w 2d no i temat... pewnie ulegnie zmianie : )

Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim uczestnikom.

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

_kzk -> kolejna bitwa morska jednak z troszkę innym podejściem :). Witam na forum i w Bitwie. Pierwszy szkic bardzo miły, powodzenia życzę :)

Napisano

Witam

od ostatniego posta troszkę mineło, ale niestety nie miałem zbyt

wiele czasu. Teraz jest więcej luzu więc na poważnie chciałbym się

zabrać się za pracę : )

Prezentuje kolejny szkic, tym razem ogólna kompozycja:

prev.jpg

Do masztu na pierwszym planie bedzie przywiązana wspomniana kobieta,

planuje dodać 2, 3 piratów walczących z potworem. Jeśli chodzi o kolorystykę

to cały czas się nad nią zastanawiam, ale wszystko będzie utrzymane raczej

w zielono, brązowych barwach.

Proszę o komentarze : )

Napisano

Witam,

ehh, znowu nie wyszlo mi z czasem, no ale mniejsza o to - do deadlinu bitwy jeszcze troche zostalo wiec jedziemy : ) Prezentuje wersje z kolorkami, pracuje aktualnie nad kobieta, mam nadzieje ze ide w dobrym kierunku ; ) Komentarze mile widziane.

prev.jpg

Napisano

kolorystyka mi sie podoba, podobnie jak pomysl i kompozycja. co do kobiety to troche namieszales (mam na mysli anatomie). ogolnie bardzo fajnie.

pozdrawiam

Napisano

nie wiem dlaczego asle przypomina mi to king konga - ahas coś niedobrego dzieje sie z jej prawym łokciem - ogólnie ręka jakaś dziwna - potworek giciorowaty :)

Napisano

Balas, giorgione: juz widze wiekszosc bledow, pokaszaiona klatka + rece, ale wszsystko do zrobienia : )

Napisano

Czesc, troszkę tą scenę zmaskrowałesz, używaj blura tool'a. Spodziewałem się innego efektu. Pierwszy plan i ostatni są jakby na jednej płaszczyżnie i to nie dobrze wróży. :)

Zobaczę twój jutrzejszy updejt. Najlepiej nie idz dzisiaj spac. :D

Pozdrówka

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności