Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Panowie pomozcie bo juz mnie - za przeproszeniem - cholera bierze. Zrobilem animacje. W podglacie wszystko OK, ale jak wyrenderuje do avi, to nie idzie tego ogladac. Totalna pikseloza, obraz sie rwie, jest o wiele ciemniejszy, kolory nie takie i w ogole porazka. Probowalem xvidem, Divx-em 5.0.5 pro, i w ogole bez kompresji. Zawsze to samo. Co dziwniejsze - wyrenderowalem do sekwencji obrazow (jpeg na najwyzszych ustawieniach) - wszystkie klatki sa OK, ale jak pozniej probuje to polaczyc w avi - na przyklad w VirtualDubie, czy w premierze - znow jest to samo. Rwie, kolory nie te, o wiele ciemniej niz na klatkach. Czy ktos mi moze powiedziec, jak WY renderujecie do animacji? Jakie formaty, jakie kodeki itd? Przeciez na przyklad Katedra i Sztuka spadania tez byly robione w Maksie. I tam wszystko jest idealnie. Chodzi mi o taki format, zeby pozniej kazdy mogl to odworzyc bez problemu na komputerze.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kodeki ? spróbuj do quicktime'a konwertowac te pojedyncze klatki - jaki sprzet ? i popraw temat !!

Napisano

sprawdz takie rzeczy jak ustawienia kodekow, rwanie to kwestia zazwyczaj bitrate. mi sie nigdy takie rzeczy nie dzialy, moze poza rwaniem

Napisano
  • Autor

A czy przyczyna moze byc to, ze mam WinXP + SP2? Gdzies kiedys czytalem, ze SP2 gryzie sie z kodekami. Ale nie moge sobie przypomniec, gdzie..