Napisano 8 Styczeń 200619 l Witam, kupilem sobie to cudo , myszka swietna , wygodna i jeszcze raz wygodna na innych forach przed zakupem czytalem o baterii, podobno trzyma calkiem dlugo, nawet do 3 tyg. niestety ja chyba przesadzam (albo cos jest nie tak) bo moja bateria potrafi rozladowac sie w 3-4 dni od kad dostalem gryzonia rozpakowalem, podłączylem i troche poszalałem (była naładowana do pełna po rozpakowaniu), bateria po około 3 dniach sie rozładowala (wyłączyla sie kompletnie ;]) włozylem myszke do ladowarki i diody pulsujące jedna za drugą informowaly mnie ze sie ładuje, ok poczekalem 3 h i wszystkie diody juz świecily nieprzerwanie wiec wg. instrukcji zdejmuje myche i moge nią szaleć do woli niestety, po okolo 3-4 dniach dzieje sie to samo, tyle dobrych opinii slyszalem na jej temat, moze to ja robie cos zle albo poprostu bateria na początku (mam ją juz od 2 tyg.) tak ma. w MX1000 zastosowano wreszcie akumulator litowo-jonowy (Li-Ion) w miejsce akumulatorków niklowo-wodorkowych (NiMH), obecnych w MX700. Akumulator litowo-jonowy pozbawiony jest tzw. "efektu pamięciowego", a więc teoretycznie można go doładowywać nawet wtedy, gdy jest rozładowany tylko częściowo, bez utraty pojemności baterii. ma ktos doswiadczenia z tymi bateriami (na ktorych kompletnie sie nie znam) ?
Napisano 8 Styczeń 200619 l to normalne. po prostu używasz myszy do intensywnej pracy a nie do oglądania filmów :) masz diody informujące o stanie naładowania baterii to ładuj regularnie co 3 dni wstawiając na noc do ładowarki. btw ta mysz nie jest wygodna i popsuł mi się 3 klawisz/scroll :(
Napisano 8 Styczeń 200619 l Autor btw ta mysz nie jest wygodna i popsuł mi się 3 klawisz/scroll :( masz inna reke :> , no ale 3 przycisk (na scrollu) to pomylka , wchodzi strasznie mocno i tylko cudem mozna go wcisnac tak zeby nie poruszyc scrolla w bok albo pionowo, dlatego mam srodkowy pod ">>" na szczescie nowy SetPoint umozliwia skonfigurowanie wszystkich 10 przyciskow :> ps. mieszkasz w wilkim miescie ;] moze lepiej sie przejsc i oddac do naprawy gryzonia ?
Napisano 8 Styczeń 200619 l u mnie w nowym logitechu chodził cieżko 3 przycisk (podobnie jak u Marcina) z tym ze w cadzie bez niego nie da sie żyć ;) , myszke oddalem kolezance :) kupilem lepsza, skopał sie prawy przycisk, dali mi nową - jakis wyższy model, lewy przycisk ma irytujący luz. podsumowując - logitech to imho dno
Napisano 8 Styczeń 200619 l moze lepiej sie przejsc i oddac do naprawy gryzonia ? niestety dokonałem nieodwracalnego moddingu :D zablokowując scrolla przed przechylaniem na boki. to właśnie przez te zbyt wysokie kółko i jego luźny obrót dochodzi do konfilktu i wciskając "3 klawisz" jednocześnie obraca się scrolla. po pół roku scroll tak się wyrabia że 3 klawisz zaczyna działać wybiórczo. logitech to imho dno ale to jedyna firma produkująca dobre myszy :D