Maxym Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Witam! Pozdrowienia dla Wszystkich! Kilka dni na chorobowym pozwoliło mi na chwilę przemyśleń i oto rezultat. Po pierwsze postanowiłem wziąć udział w bitwie , po drugie powinno mi starczyć czasu choć wracam do roboty (ostatnio się udało), po trzecie pomysł: Miałem na myśli dwa, jeden to dwie rybki w głębi oceanu (ale gdzieś to już zauważyłem), drugi, który wybrałem, przedstawiony poniżej. Scena przedstawiać będzie idącą przez w miarę mroczny las (to zależne będzie od rozwoju koncepcji i kompozycji sceny ) małą dziewczynkę, prowadzącą na „smyczy” tytułową bestię. Historię opowiem później. Na razie tylko skan szkicu bestii, od której zacznę pracę:
emenemsbis Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 ooo fajny pomysl:) to bedzie 2D czy 3D?? Po przeczytaniu opisu przyszedl mi na mysl pewien pomysl, zobaczymy czy bedzie sie pokrywac z Twoim pomyslem:D
Drakula Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Zmien nazwe tematu wg schematu innych osob.
Maxym Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Napisano 12 Styczeń 2006 emenemsbis - całość będzie w 3D, ewentualnie podzielę na warstwy i dokonam lekkiej korekcj w 2D. Jak na razie tylko tyle, myślę że do soboty będzie HigPoly, a w niedzielę tekstura. Dodatkowo postanowiłem bestię lekko okaleczyć, tak że brakujące kończyny będą mechaniczne. Bestia w wersji: Low i MedPoly.
kubi Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Moim zdaniem pracy to jeszcze wymaga, ale sam mówisz ze w sobote sie okaże. :)
Leru Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Maxym -> witam w Bitwie :) pomysł bardzo fajny IMHO powodzenia :)
Maxym Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Część organiczna bestii skończona (siatka). Niedziela miała mi posłużyć wykonaniu tekstur, a widzę że zejdzie mi trochę czasu nad rozłożeniem mapowania. Poza tym szukam koncepcji na pokolorowanie skóry, raczej zrobię ją w jaśniejszym odcieniu aby była widoczna w lekkim półmroku lasu i wśród krzewów.
Maxym Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Napisano 28 Styczeń 2006 Po dłuższej nieobecności! Chyba ostateczna próba kolorowania tułowia bestii. Nie wiem czy czasami nie stonować lekko ubarwienia, ale nie za bardzo mam czas roztkliwiać się nad tym... Obecnie pracuję nad ubraniem i brakującą ręką...
Maxym Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Dżiś przygotowałem częściowo ubiór wraz z protezą ręki bestii. Ponadto postanowiłem, że będzie również pozbawiona prawie całkowicie nóg, co przedstawię już niebawem.
muody Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 popracuj nad protezami, wydają się strasznie lekkie, przez co niszczą "bestyjny" klimat stwora. daj ciężkie sprężyny i stalowe walce, kable jakieś przytwierdzone grubymi elementami.. itp
Rekomendowane odpowiedzi