Napisano 14 Styczeń 200619 l Witam Mam pewien problem w Vray , jesli chodzi o ustawienia "Enviroment" Chcialbym aby ustawienia srodowiska , nie wplywaly na oswietlenie , natomiest ,zeby mozna bylo wprowadzac zarowno mape nieba jak i jednolity kolor , ktore to nie powoduja zmian w GI Jak to zrobic , wie ktos ? VRay 1.47.03
Napisano 14 Styczeń 200619 l żeby ustawienia srodowiska nie miały wpływu na oswietlenie musisz odzdnaczyc affter backgrund w zakładce g-buffer/color mapping Tak mi sie wydaje :)
Napisano 14 Styczeń 200619 l masz zakładkę environment, tam osobno włączasz, ustawiasz, mapujesz environmenty do GI i reflecta. oba jednak nie wpływają na mapę nieba widoczną na renderze - to już sobie ustaw w standardowym maxowym environmencie (8).
Napisano 14 Styczeń 200619 l Czyli w Maxie 8 ktos pomyslal i to uzupelnil..... Ja mam 7-ke i mam nadal z tym klopot
Napisano 14 Styczeń 200619 l mówiąc (8) miałem na myśli klawisz 8, ten z gwiazdką również :) sam mam maxa 7. mówiąc o zakładce environment na początku, to chodzi o zakładkę w rendererze (vray).