zomuś Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Mam obrazek czarnobiały są na nim napisy i logo jak moge go wytłoczyć aby był trójwymiarowy. Bardzo prosze o pomoc.
piotrek Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Najlepiej pokaż ten obrazek. Bardzo prawdopodobne, że będzie trzeba wszystko ręcznie wymodelować, ew. użyc displace'a. BTW zmień temat wątku.
Jonasz_Real Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Czesc Nie napisałes w jakim sofcie chiałbys to robic, domyslam się że max. Jeżeli te napisy są zwykłą czcionką np. Arial . To robisz tak: Create>Schapes>Text Klikasz na viewporcie, pokaże Ci sie tekst "MAX Text" i prawym rogu wpisujesz dany tekst, a potem kliknij na Modify, i przypisz mu modyfikator "Extrude" A w paramentrze "Amount" rozciągasz bryłę. :P A jeżeli logo składa się z linii krzywych, to będziesz musiał trochę pokombinowac: Create>Shapes>Line i obrysój bryłę. A potem Extrude. itd. Pozdrawiam Jonasz
zomuś Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Napisano 16 Styczeń 2006 wielkie dzieki już zrobiłem użyłem displace
Rekomendowane odpowiedzi