jjh Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Może ktoś będzie taki miły i podpowie mi jak zrobić w miare dobrze wyglądającą szybę w oknie? Wczoraj siedziałem nad tym 2 godziny i wynik był mizerny. jjh.
jjh Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 yyyy .. ja pierwszy raz otworzyłem 3dmaxa 3 tygodnie temu więc jakbys mógł uzywać bardziej dostępnego dla mnie języka byłoby ok.
SansSerif Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 yyyy .. ja pierwszy raz otworzyłem 3dmaxa 3 tygodnie temu więc jakbys mógł uzywać bardziej dostępnego dla mnie języka byłoby ok. :D zakładka create > rozwijalne menu > windows
jjh Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 :D zakładka create > rozwijalne menu > windows Bez przesady , chodzi mi o takie rzeczy jak uzyskanie odbicia na szybie , refleksy itp.
bjk Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Jak bedziesz juz mial okieno dodaj modyfikator np edit mesh i zaznacz poligony szyby i przypisz ID1 pozniej edit/select/invert (ctrl+I) i przypisz ID2. Stworz material multi sub-object i stworz material szyby dla ID1 i ramy dla ID2. Odnosnie materialow odsylam do dzialu tutoriale bo jak mowil xeav to zalezy jakiego rendera uzywasz.
jjh Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 http://www.max3d.pl/tut.php?id=49 Dzięki za wskazanie tutoriala.
jjh Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 Jak bedziesz juz mial okieno dodaj modyfikator np edit mesh i zaznacz poligony szyby i przypisz ID1 pozniej edit/select/invert (ctrl+I) i przypisz ID2. Stworz material multi sub-object i stworz material szyby dla ID1 i ramy dla ID2. Odnosnie materialow odsylam do dzialu tutoriale bo jak mowil xeav to zalezy jakiego rendera uzywasz. Nie instalowałem na moim 3dmaxie żadnego dodatkowego programu do renderowania , czy mimo to mogę uzyskać w miarę dobre efekty?
xeav Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 w tym tutku jest wykorzystywany, znajdujący się w 3dsmaxie MentalRay.
jjh Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 w tym tutku jest wykorzystywany, znajdujący się w 3dsmaxie MentalRay. Dzięki za wszystkie informacje
Rekomendowane odpowiedzi