Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Może ktoś będzie taki miły i podpowie mi jak zrobić w miare dobrze wyglądającą szybę w oknie? Wczoraj siedziałem nad tym 2 godziny i wynik był mizerny.

jjh.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

yyyy .. ja pierwszy raz otworzyłem 3dmaxa 3 tygodnie temu więc jakbys mógł uzywać bardziej dostępnego dla mnie języka byłoby ok.

Napisano
yyyy .. ja pierwszy raz otworzyłem 3dmaxa 3 tygodnie temu więc jakbys mógł uzywać bardziej dostępnego dla mnie języka byłoby ok.

:D

zakładka create > rozwijalne menu > windows

Napisano
  • Autor
:D

zakładka create > rozwijalne menu > windows

Bez przesady , chodzi mi o takie rzeczy jak uzyskanie odbicia na szybie , refleksy itp.

Napisano

Jak bedziesz juz mial okieno dodaj modyfikator np edit mesh i zaznacz poligony szyby i przypisz ID1 pozniej edit/select/invert (ctrl+I) i przypisz ID2. Stworz material multi sub-object i stworz material szyby dla ID1 i ramy dla ID2. Odnosnie materialow odsylam do dzialu tutoriale bo jak mowil xeav to zalezy jakiego rendera uzywasz.

Napisano
  • Autor
Jak bedziesz juz mial okieno dodaj modyfikator np edit mesh i zaznacz poligony szyby i przypisz ID1 pozniej edit/select/invert (ctrl+I) i przypisz ID2. Stworz material multi sub-object i stworz material szyby dla ID1 i ramy dla ID2. Odnosnie materialow odsylam do dzialu tutoriale bo jak mowil xeav to zalezy jakiego rendera uzywasz.

Nie instalowałem na moim 3dmaxie żadnego dodatkowego programu do renderowania , czy mimo to mogę uzyskać w miarę dobre efekty?

Napisano

w tym tutku jest wykorzystywany, znajdujący się w 3dsmaxie MentalRay.

Napisano
  • Autor
w tym tutku jest wykorzystywany, znajdujący się w 3dsmaxie MentalRay.

Dzięki za wszystkie informacje