Napisano 18 Styczeń 200619 l Może ktoś będzie taki miły i podpowie mi jak zrobić w miare dobrze wyglądającą szybę w oknie? Wczoraj siedziałem nad tym 2 godziny i wynik był mizerny. jjh.
Napisano 18 Styczeń 200619 l Autor yyyy .. ja pierwszy raz otworzyłem 3dmaxa 3 tygodnie temu więc jakbys mógł uzywać bardziej dostępnego dla mnie języka byłoby ok.
Napisano 18 Styczeń 200619 l yyyy .. ja pierwszy raz otworzyłem 3dmaxa 3 tygodnie temu więc jakbys mógł uzywać bardziej dostępnego dla mnie języka byłoby ok. :D zakładka create > rozwijalne menu > windows
Napisano 18 Styczeń 200619 l Autor :D zakładka create > rozwijalne menu > windows Bez przesady , chodzi mi o takie rzeczy jak uzyskanie odbicia na szybie , refleksy itp.
Napisano 18 Styczeń 200619 l Jak bedziesz juz mial okieno dodaj modyfikator np edit mesh i zaznacz poligony szyby i przypisz ID1 pozniej edit/select/invert (ctrl+I) i przypisz ID2. Stworz material multi sub-object i stworz material szyby dla ID1 i ramy dla ID2. Odnosnie materialow odsylam do dzialu tutoriale bo jak mowil xeav to zalezy jakiego rendera uzywasz.
Napisano 18 Styczeń 200619 l Autor Jak bedziesz juz mial okieno dodaj modyfikator np edit mesh i zaznacz poligony szyby i przypisz ID1 pozniej edit/select/invert (ctrl+I) i przypisz ID2. Stworz material multi sub-object i stworz material szyby dla ID1 i ramy dla ID2. Odnosnie materialow odsylam do dzialu tutoriale bo jak mowil xeav to zalezy jakiego rendera uzywasz. Nie instalowałem na moim 3dmaxie żadnego dodatkowego programu do renderowania , czy mimo to mogę uzyskać w miarę dobre efekty?
Napisano 18 Styczeń 200619 l Autor w tym tutku jest wykorzystywany, znajdujący się w 3dsmaxie MentalRay. Dzięki za wszystkie informacje