Napisano 20 Sierpień 200222 l cóż odpaliłem (minęło własnie 5 min) i zobaczylem ze ma zaawansowane funkcje świetlne takie jak final i bardzo ładnie to wyląda
Napisano 27 Sierpień 200222 l Pewnie chodzi o swiatlo area. Jest fajne:) Ja pracuje na maxie4 i po zainstalowaniu brazila moge uzywac area w scanlinie. Efekty sa podobne ale zaiwania 10 razy szybciej;-) Finala niestety jeszcze nie udalo mi sie sciagnac. Mam tylko nakladke 1.4. Probowalem od Exila 1.0, ale cosik jest nie tak.
Napisano 29 Sierpień 200222 l Ja zainstalowalem Max-a 5 Full razem z Finalem 1.0 i 1.4 Podczas renderowania scenki w ktorych sa zastosowane odbicia Reflection (raytrace) to wychodzi do windowsa :( Czy ma ktos podobny problem??
Napisano 30 Sierpień 200222 l Autor w sumie nie chodzilo mi o area shadow tylko advenced ligting (np radiosity)
Napisano 3 Wrzesień 200222 l wyjście z maxa 5 spowodowane jest najprawdopodobniej małą ilością pamięci - sam to przerabiałem.:cool:
Napisano 3 Wrzesień 200222 l Co do ram-u to mam 512 DDR. Prawdopodobnie to musi byc problem z FR, moze wersja FinalRender Stage-1 bedzie lepiej dzialal z Max-em 5
Napisano 3 Wrzesień 200222 l Autor :( mi tez sie wywala błąd (bardzo często) przy ilośći ramu 512 - wlasnie w trakcie pisania tego postu mi sie wywalil :mad:
Napisano 3 Wrzesień 200222 l dawid a jak masz wersje Max-a bo ja mam 5.0.0.93 Moze sa jakies inne wersje pod ktorymi nie wywala sie Maxik z FR :)
Napisano 8 Wrzesień 200222 l Glowny panel max-a ulegl malej (malutkiej) modyfikacji. Dodano wiele nowych funkcji takich jak: Advenced Lighting, Render to texture i jest tez Reactor. Wprowadzonych zmian mozna by bylo wyliczac i wyliczac, po prostu trzeba to zobaczyc i potestowac :D Nowy max potrafi od czasu do czasu sie wywalic :( ale jestem zadowolony z Max-ika i polecam go wszystkim Szkoda tylko ze ma problemy z fR
Napisano 1 Październik 200222 l Wam się wywala???? he a mi nie bo wogule nie instaluje się ;-(((( może ta (trzecia) werjsa co ściągam będzie spoko. Zawsze jest jakiś błąd ostatnim razem miałem z PDF nie ciały się instalować, bez nich też :mad:
Napisano 2 Październik 200222 l U mnie z raytrace również wywala i ciekawostka jak renderuję z efektem fr Ilustarator wciskając F9 wyrzuca do wina a F10 niema problemu. Pozdr
Napisano 3 Październik 200222 l eh tyle razy pisalem... jezeli uzywacie fr, uzywajcie tylko jego materialow! raytrace nie lubi sie z fr, tak samo jak nie polubi brazila czy vraya! po co uzywacie mat. raytrace skoro w mat. fr jest wszystko?