dawid Napisano 20 Sierpień 2002 Napisano 20 Sierpień 2002 cóż odpaliłem (minęło własnie 5 min) i zobaczylem ze ma zaawansowane funkcje świetlne takie jak final i bardzo ładnie to wyląda
Wacpan Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 Pewnie chodzi o swiatlo area. Jest fajne:) Ja pracuje na maxie4 i po zainstalowaniu brazila moge uzywac area w scanlinie. Efekty sa podobne ale zaiwania 10 razy szybciej;-) Finala niestety jeszcze nie udalo mi sie sciagnac. Mam tylko nakladke 1.4. Probowalem od Exila 1.0, ale cosik jest nie tak.
Mario Napisano 29 Sierpień 2002 Napisano 29 Sierpień 2002 Ja zainstalowalem Max-a 5 Full razem z Finalem 1.0 i 1.4 Podczas renderowania scenki w ktorych sa zastosowane odbicia Reflection (raytrace) to wychodzi do windowsa :( Czy ma ktos podobny problem??
dawid Napisano 30 Sierpień 2002 Autor Napisano 30 Sierpień 2002 w sumie nie chodzilo mi o area shadow tylko advenced ligting (np radiosity)
Tom Napisano 3 Wrzesień 2002 Napisano 3 Wrzesień 2002 wyjście z maxa 5 spowodowane jest najprawdopodobniej małą ilością pamięci - sam to przerabiałem.:cool:
Mario Napisano 3 Wrzesień 2002 Napisano 3 Wrzesień 2002 Co do ram-u to mam 512 DDR. Prawdopodobnie to musi byc problem z FR, moze wersja FinalRender Stage-1 bedzie lepiej dzialal z Max-em 5
dawid Napisano 3 Wrzesień 2002 Autor Napisano 3 Wrzesień 2002 :( mi tez sie wywala błąd (bardzo często) przy ilośći ramu 512 - wlasnie w trakcie pisania tego postu mi sie wywalil :mad:
Mario Napisano 3 Wrzesień 2002 Napisano 3 Wrzesień 2002 dawid a jak masz wersje Max-a bo ja mam 5.0.0.93 Moze sa jakies inne wersje pod ktorymi nie wywala sie Maxik z FR :)
aatrapa Napisano 7 Wrzesień 2002 Napisano 7 Wrzesień 2002 sorki ale pytanko mam maxa 4.2 warto przejsc na maxa 5 duzo nowinek?
Mario Napisano 8 Wrzesień 2002 Napisano 8 Wrzesień 2002 Glowny panel max-a ulegl malej (malutkiej) modyfikacji. Dodano wiele nowych funkcji takich jak: Advenced Lighting, Render to texture i jest tez Reactor. Wprowadzonych zmian mozna by bylo wyliczac i wyliczac, po prostu trzeba to zobaczyc i potestowac :D Nowy max potrafi od czasu do czasu sie wywalic :( ale jestem zadowolony z Max-ika i polecam go wszystkim Szkoda tylko ze ma problemy z fR
Gość Indorek Napisano 1 Październik 2002 Napisano 1 Październik 2002 Wam się wywala???? he a mi nie bo wogule nie instaluje się ;-(((( może ta (trzecia) werjsa co ściągam będzie spoko. Zawsze jest jakiś błąd ostatnim razem miałem z PDF nie ciały się instalować, bez nich też :mad:
Arthi76 Napisano 2 Październik 2002 Napisano 2 Październik 2002 U mnie z raytrace również wywala i ciekawostka jak renderuję z efektem fr Ilustarator wciskając F9 wyrzuca do wina a F10 niema problemu. Pozdr
marczak Napisano 3 Październik 2002 Napisano 3 Październik 2002 eh tyle razy pisalem... jezeli uzywacie fr, uzywajcie tylko jego materialow! raytrace nie lubi sie z fr, tak samo jak nie polubi brazila czy vraya! po co uzywacie mat. raytrace skoro w mat. fr jest wszystko?
Rekomendowane odpowiedzi