Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

cóż odpaliłem (minęło własnie 5 min) i zobaczylem ze ma zaawansowane funkcje świetlne takie jak final i bardzo ładnie to wyląda

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pewnie chodzi o swiatlo area. Jest fajne:) Ja pracuje na maxie4 i po zainstalowaniu brazila moge uzywac area w scanlinie. Efekty sa podobne ale zaiwania 10 razy szybciej;-) Finala niestety jeszcze nie udalo mi sie sciagnac. Mam tylko nakladke 1.4. Probowalem od Exila 1.0, ale cosik jest nie tak.

Napisano

Ja zainstalowalem Max-a 5 Full razem z Finalem 1.0 i 1.4 Podczas renderowania scenki w ktorych sa zastosowane odbicia Reflection (raytrace) to wychodzi do windowsa :( Czy ma ktos podobny problem??

Napisano
  • Autor

w sumie nie chodzilo mi o area shadow tylko advenced ligting (np radiosity)

Napisano

wyjście z maxa 5 spowodowane jest najprawdopodobniej małą ilością pamięci - sam to przerabiałem.:cool:

Napisano

Co do ram-u to mam 512 DDR. Prawdopodobnie to musi byc problem z FR, moze wersja FinalRender Stage-1 bedzie lepiej dzialal z Max-em 5

Napisano
  • Autor

:( mi tez sie wywala błąd (bardzo często)

przy ilośći ramu 512 - wlasnie w trakcie pisania tego postu mi sie wywalil :mad:

Napisano

dawid a jak masz wersje Max-a bo ja mam 5.0.0.93 Moze sa jakies inne wersje pod ktorymi nie wywala sie Maxik z FR :)

Napisano

Glowny panel max-a ulegl malej (malutkiej) modyfikacji. Dodano wiele nowych funkcji takich jak: Advenced Lighting, Render to texture i jest tez Reactor. Wprowadzonych zmian mozna by bylo wyliczac i wyliczac, po prostu trzeba to zobaczyc i potestowac :D

Nowy max potrafi od czasu do czasu sie wywalic :( ale jestem zadowolony z Max-ika i polecam go wszystkim Szkoda tylko ze ma problemy z fR

Napisano

Wam się wywala???? he a mi nie bo wogule nie instaluje się ;-(((( może ta (trzecia) werjsa co ściągam będzie spoko. Zawsze jest jakiś błąd ostatnim razem miałem z PDF nie ciały się instalować, bez nich też :mad:

Napisano

U mnie z raytrace również wywala i ciekawostka jak renderuję z efektem fr Ilustarator wciskając F9 wyrzuca do wina a F10 niema problemu.

Pozdr

Napisano

eh tyle razy pisalem... jezeli uzywacie fr, uzywajcie tylko jego materialow! raytrace nie lubi sie z fr, tak samo jak nie polubi brazila czy vraya! po co uzywacie mat. raytrace skoro w mat. fr jest wszystko?