Napisano 29 Lipiec 200321 l Ja przystepuje do bitwy i wole zrobic to regulaminowo. prosze wiec o skasowanie mojego tematu o innej nazwie teraz robie tylko tutaj. oto moj kolejny render.
Napisano 29 Lipiec 200321 l Skilo dobrze ze przystapiles do bitwy [piwo] Juz mam przegrane :) No ale nie o to chodzi przynajmniej sie czegos naucze Zycze powodzenia [piwo]
Napisano 29 Lipiec 200321 l Autor czemu przegrane? Robie pierwsza bitwee a i moge powiedziec ze ta pracka jest jedna z pierwszych w 3ds max. A pierwsza z jakiego kolwiek obrazka wiec sam sie ucze i czekam na jakiekolwiek uwagi tylko wrzucam jeszcze oryginalny obrazek
Napisano 1 Sierpień 200321 l Autor narazie robie obrys ogolny. ale powiedz o co konkretnie ci chodzi OK?
Napisano 2 Sierpień 200321 l Jak tak to spox, tylko że jak sie zrobi całość i potem trzeba dopieścić scenke w kilku (znaczy duzo) drobiazgach to nie bardzo przychodzą chęci - wiem z doświadczenia (przemyśl to).
Napisano 2 Sierpień 200321 l Originally posted by Swietlik Jak tak to spox, tylko że jak sie zrobi całość i potem trzeba dopieścić scenke w kilku (znaczy duzo) drobiazgach to nie bardzo przychodzą chęci - wiem z doświadczenia (przemyśl to). racja Swietlik sam jak juz wymolelowalem sporo ale bez szegolow to stwierdzilem ze syf i wszystko od poczatku zaczolem robic Skilo lepiej odrazu wszystkie szczegoly bedzie ci latwiej
Napisano 3 Sierpień 200321 l Autor Dobra wkrotce zrobie wszystko na si. Ale czesc chcialem zalatac eksturami. narazie pracuje i ciezko mi robic 3d bo za duzo spie:))
Napisano 3 Sierpień 200321 l Skilo pamietaj ze lepeij jest o wiele jak wszystko pieknie wymodelujesz a nie teksturkami zalatasz no to czekamy na render
Napisano 3 Sierpień 200321 l Autor A myslisz ze detale zrobic booleanem czy od nowa zaczac wszystkie obiekty zreszta i tak chyba nie zdaze przed kocem ktory nawet ie wiem kiedy jest[co?][co?][co?][co?]
Napisano 3 Sierpień 200321 l Skilo mozesz boleanem zrobic ja tak zrobilem A termin jest do konca sierpnia czyli 1 wrzesnia juz trzeba skonczyc PS Zainstaluj Brazila i daj Gi bedzie duzo lepeij
Napisano 3 Sierpień 200321 l Autor Co to jest gi? Skad wziac brasil? Ja chce zrobic naciecia i takie tam zby wygladalo jak na obrazku ale i ta w dupe dostane. Licze na przedostatnie?:|
Napisano 3 Sierpień 200321 l Koleś sie dopiero uczy myśle że i tak dobrze mu idzie. Byle tak dalej a daleko zajdziesz hehehe:D
Napisano 3 Sierpień 200321 l Skilo najlepeij za pomoca lini zrob taki kszatłt jaki ma byc i wtedy extruduj ja no i wycinasz otwor w tym miejscu co ma byc i do przodu tez dawaj w niektorych miejscach bo tak jest na rysunku
Napisano 3 Sierpień 200321 l Autor 3xb sobie wzial moj ambitny obrazek jako logo i sie wozi, ty masz swoje recenzje dawac a nie powtarzac innych buuuuu a ja sie do pracy zabiaram
Napisano 3 Sierpień 200321 l Autor Co to jest GI GUI czy jakos tak bo sie pojawia a ja nie wiem co to jest [co?][co?][co?][co?][co?][co?][co?]
Napisano 3 Sierpień 200321 l Jak znajde lepsze logo to zmienie, a narazie chyba mam twoje pozwolenie [co?]
Napisano 3 Sierpień 200321 l Globalna Illuminacja, jak chcesz używać boleana, to o sie czasem chrzani, wyboleanujesz jdną dziurkę, a w innym miejscu powstanie ci inna dziurka lub coś w tym stylu (chyba że tylko mi sie tak wali).
Napisano 5 Sierpień 200321 l 3XB - Zmniejsz awatara max 100x100!!! Skilo - Rób te szczegóły za pomocą slice tniesz jak chcesz potem extrude lub coś innego i masz:D pozdro KAIN
Napisano 5 Sierpień 200321 l cze, na poczatek dodaj do sceny sky light i w rendering>advanced lighting... wlacz Light Tracer to porawi wyglad sceny
Napisano 5 Sierpień 200321 l Autor To jest render ale przed tym jak rpzeczytalem uwagi wiec poprawie anst. razem. Krytykujcie
Napisano 5 Sierpień 200321 l ja bym ci proponował na wszystkie elementy wrzucić jeden kolor (najlepiej biały albo szary) i wyrenderować to jeszcze raz.... ta mnogość kolorów odwraca uwagę od geometrii i ciężko cokolwiek powiedzieć... potem ustaw światła łącznie z GI (może być LightTracer lub jakiś zewnetrzny renderer)... no i zobaczymy pozdrawiam [piwo]
Napisano 7 Sierpień 200321 l Autor Hmm To nie sa tekstury tylko kolory ale w jpeg tak to wyglada:) I kurde ciagle nie wiem co to GI i gdzie tego szukac!!! Czy to jest skladik brasila?!. Ok zrobilem w szarym dla was. Dodalem Lighty. Prosze o krytyke
Napisano 7 Sierpień 200321 l Ty o niebo lepiej, tylko by sie przydało sie światło, i po co to kolorowe okienko
Napisano 7 Sierpień 200321 l Autor Powtarzam moja poprzednia notke. Nie wiem co to GI, nie wiem gdzie szukac GI, nie wiem czy to brasil czy co. I BYLBYM BARdzo zAdOWOLONY JAk mi KTOS POWIE CO TO JEST:mad:
Napisano 7 Sierpień 200321 l GI (Globalna Illuminacja) - \"Kurs na szybko\". 1. Stawiasz światełko brazilowskie. W zakładce \"Photon Maps\" klikasz na global, zaznaczasz \"generate photons\" i wpisujesz odpowiednią wartość. Dalej zaznaczasz \"Private Focus\" w polu Photon Focusing. 2. W renderingu w zakładce \"Brazil: Luma Server\" w \"Sampling Control\" w polu \"Bounces\" wpisujemy 2. Nad tym polem masz jeszcze \"View Rate\" i \"Sec Rate\", tu musi być tak że View Rate ma być o jeden wyższy od Sec Rate. Nie wiem dlaczego ale tak jest dobrze. W zakładce \"Brazil: Photon Map Server\" klikasz na kółeczko obok napisu global aby stało się zielone, dzięki temu włączasz globalną illuminację. Dalej musisz odpowiednio poustawiać parametry w świetle jak i w globalu.....jakie ?? To już zależy od scenki i innych dupersztyków. Żeby ładnie wyszło musisz się długo pobawić. W mojej scence mam takie ustawienia: Światło: Multiplier = 0,5 # photons = 20000 Render: \"Brazi: Luma Server\" View Rate = 8 Sec Rate = 7 Bounces = 2 \"Brazil: Photon Map Server\" Photons in Estimate = 256 Max Search Radius = 50 Reszty nie zmianiałem. Oprócz tego dodałem troche SkyLight\'a dla Direct Illumination. Pamiętaj aby zamknąć pomieszczenie w którym znajduje się światło, bo inaczej fotony będą sobie lecieć i lecieć a mają się odbijać. I czas renderingu się \"troche\" zmieni. P.S. I tak będziesz musiał dobrać odpowiednie parametry dla swojej scenki. Powodzenia. [urwanie glowy][urwanie glowy][urwanie glowy]
Napisano 8 Sierpień 200321 l No i wszystko jasne hehehehe [rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl][rotfl]
Napisano 12 Sierpień 200321 l Autor ie bylo mnine jakis czas i juz moj temat wylecial hen hen daleko:))) Niedlugo update...
Napisano 12 Sierpień 200321 l Witam Skilo... nie bylo mnie dlugo (2 tyg. ale powracam na forum :) pracka mi sie podoba, nie mam zatrzezen.. czekam na texturki :) Powodzenia ! [piwo]
Napisano 14 Sierpień 200321 l Autor [killer][killer]:mad::mad::mad:vzdenerwowany]vzdenerwowany]Rozwalil mi sie plik gdzie mialem textury zachowane...
Napisano 14 Sierpień 200321 l vzdenerwowany]vzdenerwowany]vzdenerwowany] Miałem taki sam problem. Teraz jak coś dodam do scenki, to zapisuje jako nowy plik. [rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2] Troche to zaczyna zajmować, ale szkoda kasować:D:D:D Spróbuj zmergować te obiekty może ujdzie. Powiem tylko, że mi nie pomogło [gafa]
Napisano 14 Sierpień 200321 l Spróbuj jeszcze zmergować tą scenke. Tak tylko wspominam, bo mi nie pomogło [gafa] Coś mi sie zaczyna walić bo niemogłem edytować posta, albo u was bedzie wszystko widoczne hi hi nie wiem, albo za dużo substancji lasujących mózg jak na jeden wieczór [lol2] [rotfl2] [lol2] [rotfl2] [lol2]
Napisano 15 Sierpień 200321 l Autor !!mam ale brakuje mi tekstur jak cholera... moje raytracy zwala od nowa
Napisano 17 Sierpień 200321 l Autor Nie moge dodac zadnej textury bo mi max wywala co za syf!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Napisano 18 Sierpień 200321 l wy.j.e.b brzila i zainstaluj v-ray\'a tez to mialem. Jak upierasz sie przy brazil to sformatuj dysk i zainstaluj na nowo Wina.
Napisano 18 Sierpień 200321 l Autor kolejny renderq. Tym razem juz tekstury:)))) Nie wiem jakw am sie podoba. Z modelem juz nie kombiuje bo mnie wkur**a i najchetniej bym go zaczal od nowa. Jak wam sie podoba mowcie. Aha i kiedy jest koniec tej bitwy bo jestem zainteresowany?
Napisano 19 Sierpień 200321 l jak dlamnie metal ok bo jakos klimatycznie i zimno ale te fiolety, zielenie odpadaja
Napisano 19 Sierpień 200321 l kilka uwag. -zaokrąglij odrobine te krawedzie. -pobrudz podloge. -jakbrudzisz to pamietaj o krawedziach,z nich czesto zchodzi farba. dodaj jakies konkretne swiatlo ,zeby byl;o widac ze to z góry sie swieci, moze nich tam bedzie swietlówka? okipowodzenia.
Napisano 19 Sierpień 200321 l Autor Swaitlo jest wdrodze bo nie renderuje w post editorze:)))) Ale bedzie. Fiolety i zielenie to kolory robocze bo nie mialem pomyslu jeszcze ale juz to poprawilem. Podloge zostawie bo mi sie podoba. jest fajna. A nie wiem co z krawedziemi zrobic??? Jak je zaokraglic?!
Napisano 21 Sierpień 200321 l tak tylko pytam z ciekawości, co to za pogięty rysuneczek na ścianie bo w tej jakości go nie widze