Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem wystwić coś swojego w tej mini bitwie. Jest to moja pierwsza praca na forum, a zarazem pierwsza praca lp. Maszyna cos jak tesla tank z Red Alert.

http://www.stich3d.republika.pl/

Jest to jeszcze ni skonczone nie mam pomyslu jak zrobic uchywty na dzialka zostalo mi jakies 200 poly.

Więc wszelkie podpowiedzi mile widziane

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no to mamy drugi czolg w minibitwie ;)

za duzo trisow straciles na tym dzialku (te kolka teslowe), wywal je troche i daj detal gdzie indziej...

ogolnie nie jest zle ale super tez nie

Napisano

hi stich ;), ogladalem ta kreskowke z Toba w roli gl.- fajna navet ;) . co do pracki- no ucz sie ucz. narazie jest prosto, bez polotu, nie ma harmonii. obookaj model np. bratona, bedziesz wiedzial w co mierzyc.

zeby znow nie wyjsc na glupiego krytyka powiem Ci co ja bym poprawil:

1) ten cylinder na srodku jest za bardzo brylowaty - nigdy nie zostawiaj czystych bryl, bo wpadaja w oko i psoja calosc ( oczywiscie sa granice)

2) skasuj koniecznie te kolka- zabraly Ci mase poly, a i tak nie sa super. skasuj je i zastap 2 stronnymi planami > 4 vertexy> 2 poly > 4 tri , i nanie nanies texturke z kanalem alpha tych kolek. efekt moze nie bedzie super ale za to bedziesz mial kilkadziesiat poly w kieszeni

3) reszte poly przeznacz na dodatkowe elementy- detale, bo malo jest bajerow...

4) muszisz lepiej operowac ksztaltami- calosc jest nie harmonijna (jak lookniesz na model bartona w 1 sec kapniesz sie o co biega)

mam nadzieje, ze cos pomoglem, pozdr.

Napisano

hmmm... mi to wygląda na mniej niż 1000 trisów - mało detali właśnie (chociaż nie wiem czy koła można nazwać detalem ;))

pokaż siateczkę, może jeszcze da się coś zoptymalizować.

pozdrawiam