syriusz 27 Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Witam wszystkich,eksperymentuje w mentalu,mam do wykonania wizualizacje regału sklepowego ale nie wychodzi mi to tak jak bym chcial choc w light tracerze efekt jest calkiem calkiem to w mentalu wychodza jakies krechy i nierowne cienie,czy moglby mi ktos z was pomoc to poprawic? Co zrobić aby render tego regału wyglądał realistycznie? Może ktoś z was zmierzy sie z tym regałem i sam spróbuje go odpowiednio oświetlić ? Zgóry dziekuje za pomoc:)
syriusz 27 Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 Moge załączyć scene z regałęm jeśli ktoś chce sie pobawić ?
masater Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 po pierwsze więcej min i max w ustawieniach aa, to ładniej te krawędzie będą wyglądać
tweety Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 czym go oświetlasz? ten świecący znak też odgrywa rolę w scenie. FG min i max. możliwe też że to wina samplingu. Pozdrawiam [+] czasami zdarzy się też, że to wina materiałów. spróbuj zrenderować z czystym defaultowym DGSem.
syriusz 27 Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Napisano 20 Styczeń 2006 w scenie umiescilem swiatlo skylight chodzilo mi o uzyskanie efektu miekich i rozmytych cieni,jesli chodzi o materiały to czy nie lepiej bedzie urzyć materiałów mental raya?
tweety Napisano 20 Styczeń 2006 Napisano 20 Styczeń 2006 DGS to materiał mentalowski :] jesli to skylight to ustaw recznie wartosci min i max dla FG Pozdrawiam
MatPat Napisano 20 Styczeń 2006 Napisano 20 Styczeń 2006 Najpierw zwiększ Sampling. Jak nie pomoże, to pobaw się Min i max w FG.
syriusz 27 Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Napisano 21 Styczeń 2006 Wlasnie sie tymi ustawieniami bawie,chce aby te cienbie byly miekie i spojne a nie jakies takie kwadratowe dzieki za wszystkie odpowiedzi jeli bede mial problem to jeszcze sie odezwe:)
Rekomendowane odpowiedzi